Sledge hokejisté odletí na MS, chtějí vylepšit 5. místo ze Soči

Sledge hokejová reprezentace míří na světový šampionát. Do amerického Buffala se výprava vydá s cílem pokusit se atakovat semifinálové brány. Klíčový bude hned první zápas turnaje proti Norsku, které sledge hokejisté během vydařené přípravy porazili.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští sledge hokejisté při přípravě na mistrovství světa

Čeští sledge hokejisté při přípravě na mistrovství světa | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Před paralympiádou v Soči jsme víc hráli přípravná utkání, teď jsme to malinko změnili a dáváme větší důraz na to, abychom byli připraveni z tréninku, kondičně i herně. Prokládali jsme to turnaji, zhruba jeden za měsíc,“ vysvětluje úpravy v přípravě trenér Jiří Bříza.

Před rokem na paralympiádě Češi vybojovali páté místo. Asi by s ním mohli být spokojeni také v Buffalu. V přípravě ale podřídili vše tomu, aby se pokusili dojít mezi poslední čtyři celky šampionátu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sledge hokejisté odletí do Buffala s odhodláním probojovat se mezi nejlepší čtyři týmy, zjistil reportér ČRo Pavel Petr

Převážnou část přípravy čeští reprezentanti absolvovali v domácích podmínkách. Zázemí našli v průběhu sezony na litoměřickém zimním stadionu. Před odletem trénovali ve Slaném.

„Jsem spokojený. Je spousta rezerv, ale vše se odvíjí od toho, že kluci chodí do práce a musíme improvizovat, abychom se sešli a mohli trénovat aspoň v deseti. V podmínkách, které máme, odjíždíme s maximální připraveností,“ hodnotí trenér.

Až zápasy na mistrovství světa ovšem nabídnou reálný pohled na kvalitu týmu a právě zmíněné přípravy. Ve skupině A Češi vyzvou Kanadu, Japonsko a hned na úvod turnaje je čeká stěžejní duel proti Norsku. Úspěch v něm jim může otevřít semifinálové brány.

Zápasy sledge hokejistů na MS v Buffalu:
26. dubna: ČR - Norsko
27. dubna: ČR - Japonsko
29. dubna: ČR - Kanada

„Ukáže se až tam, ale z dvanácti přípravných zápasů jsme prohráli jediný, hned ten první. Porazili jsme Koreu, ruské týmy, Nory a Švédy asi třikrát. Ale to se může zdát jen v přípravě. Pak přijedeme na ostrý zápas a bude to o něčem jiném,“ uvědomuje si 50letý veterán Miroslav Hrbek.

Výsledky v přípravě má český národní tým lepší než před paralympiádou v Soči. Mužstvo tak může pomýšlet na boj o medaile. „Na medaili myslím od doby, co jsem vstoupil do repre. Zatím to vychází jen na Evropě,“ věří obránce Pavel Kubeš.

„Ideální pro nás je umístění do 4. místa, kdy bychom od půlky turnaje hráli na výsledek i pro zábavu, než kdybychom skončili od pátého do osmého, kde bychom měli hrát nějaké zápasy o sestup,“ přeje si pardubický sledge hokejista.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme