První zápas rozhodne. Sledge hokejisty čeká na úvod MS vyrovnaný boj s Norskem

Už jen hodiny schází do startu mistrovství světa sledge hokejistů. Češi do elitní skupiny šampionátu vstoupí nedělním zápasem proti Norsku. Dnes si tým vedený trenérem Jiřím Břízou poprvé zatrénoval na hlavní ploše arény v Buffalu, která pojme 1800 diváků.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sledge hokejisty čeká první zápas MS, rovnou ten nejdůležitější

Sledge hokejisty čeká první zápas MS, rovnou ten nejdůležitější | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Cítím, že proti sobě máme vyrovnané šance,“ nechce předvídat výsledek úvodního utkání s Norskem trenér sledge hokejové reprezentace Jiří Bříza. Zápas bude klíčový pro další účinkování na šampionátu. Vítězství by tým přiblížilo k semifinále.

V dalším utkání se Čechům postaví outsideři skupiny z Japonska, naopak v závěrečném duelu ve skupině role favorita připadne Kanadě a jakýkoli bodový zisk by byl považován za mimořádný úspěch.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před prvním zápasem navštívil české sledgehokejisty v Buffalu reportér ČRo Pavel Petr

„Naším největším soupeřem budeme my sami. Pokud se k tomu zápasu postavíme důkladně a projevíme disciplínu, měli bychom být úspěšní,“ přeje si trenér. Semifinále si zahrají dva nejlepší celky z každé skupiny.

„První zápas rozhodne. Myslím, že jsme připravení a musíme zvítězit,“ má o důležitosti utkání jasno také David Motyčka.

Na paralympiádě v Soči Češi s Nory prohráli 1:2 po samostatných nájezdech. Chuť si ale spravili v Německu. Ze vzájemné konfrontace v Drážďanech chtějí také vycházet.

„Přehráli jsme je tam až podezřele snadno. Vyhráli jsme 3:0 a měli jsme celý zápas pod kontrolou. Nevím, jestli to trochu nepodcenili, ale přijeli v plné palbě. Ale byla to příprava,“ říká Jiří Berger.

„Přijeli jsme sem s pokorou. Hlavně se udržet ve skupině A. Mezinárodní paralympijský výbor nevypsal MS na příští rok. Ti, co půjdou do skupiny B, tam spadnou na dva až tři roky. To je velmi citlivé pro fungování týmu, prestiž,“ vytyčil základní cíl trenér Bříza.

Myšlenky na boj o medaile zatím nikdo v týmu neřeší. Všem může být jinak po duelu s Norskem, které v Buffalu začíná zítra v půl čtvrté odpoledne českého času.

Mistrovství světa ve sledge hokeji, česká kabina (ilustrační foto) | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme