Žádné vození, sledge hokej je fofr, všímá si nový asistent reprezentačního trenéra

Před mistrovstvím světa sledge hokejistů přibyl do české reprezentace další člen realizačního týmu. Luboš Koňák má velké zkušenosti jako hráči i jako trenér s hokejem nehendikepovaných sportovců. S přechodem ke sledge hokeji mu pomáhá trenér Bříza i hráči.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Luboš Koňák pomáhá české sledge hokejové reprezentaci v Buffalu

Luboš Koňák pomáhá české sledge hokejové reprezentaci v Buffalu | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Za nabídkou stál současný hlavní trenér českého národního týmu Jiří Bříza. Už jen proto, že se oba potkali při studiu a také v pražské Slavii. „U malých kluků mi dělal asistenta, tak jsme se víc sblížili,“ vysvětluje Luboš Koňák.

Jako hráč působil například v Litvínově, Kadani, pražské Kobře nebo Chomutově. Jako trenér působil dlouhých 11 let u mládeže pražské Slavie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sledge hokej je docela fofr, řekl v Buffalu Pavlu Petrovi nový asistent u reprezentace Luboš Koňák

„Měl jsem nějakou představu. V něčem jsem musel ubrat, v něčem jsem přidal. I na sledgi je to docela fofr. Myslel jsem si, že je to vození, ale když je člověk na ledě, zjistí, že si i zahraje,“ poopravil své mínění nový asistent trenéra sledge hokejistů.

„Mám tendenci sledovat to pořád jako hokej, ale jsou tam odlišnosti. Hráči nemohou zastavit a couvat. Jezdí pořád v oblouku. Spousta věcí je rozdílných. V nějakých situacích ohledně buly a založení útoku je to dost podobné,“ nabízí podobnosti a odlišnosti sportu zdravých a hendikepovaných.

Při příchodu k hendikepovaným sportovcům neměl jen sportovní očekávání. „Je to i obrovská životní zkušenost. Nejen sportovní, ale i lidská. Člověk zjistil, že se k nim chová až příliš shovívavě. Najednou zjistíte, že to jsou normální lidi. Oni vám to dají najevo,“ vysvětluje asistent Jiřího Břízy.

„Když na ně na ledě střílím žabičky, řeknou mi, že to nemá smysl, takže přitlačím. V kabině je to jiné. Srandu si dělají oni a zkouší mě jako nového člověka. Bylo to příjemné překvapení. Dělají si z vás srandu a najednou zjistíte, že si můžete dělat srandu úplně bez problémů,“ dodává Luboš Koňák.

Pavel Petr - První prohra na šampionátu, Česko - Norsko... | Facebook

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme