Kanaďané podruhé na MS nastříleli 10 gólů. Moc zábavné to není, přiznávají

Sedmý zápas, sedmé vítězství. Největším suverénem světového šampionátu jsou jednoznačně hokejisté Kanady, kteří si do České republiky zřejmě přivezli nějakou velmi účinnou zbraň proti týmům z německy mluvících zemí. Nejprve porazili Německo 10:0, poté Švýcarsko 7:2 a boje v základní skupině zakončili dalším desetigólovým přídělem – Rakousko rozdrtili 10:1.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kanaďané nastříleli v sedmi zápasech ve skupině celkem 49 gólů

Kanaďané nastříleli v sedmi zápasech ve skupině celkem 49 gólů | Zdroj: Reuters

Více než 16 tisíc diváků po posledním hvizdu nadšeně jásalo. Viděli hokej bez velkého bránění a po většinu utkání před rakouskou brankou.

Nikomu z nich v tu chvíli zřejmě nevadilo, že odpočívající kanadský kapitán a hvězda šampionátu Sidney Crosby se na ledě ani neukázal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z tábora kanadských hokejistů po vítězství 10:1 nad Rakouskem zaznamenal Martin Charvát

„V přípravě jsme vyhráli jenom 4:2, tak jsme nevěděli, co přijde. Chtěli jsme odehrát všechny tři třetiny dobře. Nemyslím to zle, ale samozřejmě to není tak zajímavé, když vyhrajete o 9 gólů, jenom už chcete mít ten zápas za sebou a neztrapnit soupeře. Skóre to je hezké, ale moc zábavné to nebylo,“ přiznal Nathan McKinnon.

„Je hezké vyhrát, ale už není taková zábava zvítězit 10:1, ani jsme na přesilovou hru neposílali určenou formaci. Ale celkově si myslím, že by bylo daleko neuctivější, kdybychom nehráli tak dobře, jak můžeme,“ přidal zastupující kapitán, obránce Dan Hamhuis.

Bělorusko je na úkor Slováků ve čtvrtfinále, Kanada vstřelila 10 gólů

Číst článek

Kanadské mužstvo je v Praze hodně populární, jejich akce a pohledné kombinace vzbuzují potlesk a diváci rádi vítají hokejisty ze země javorového listu.

Snahou neztrapnit Rakousko, góly příliš neoslavovat a udržet si tvář džentlemana si tuto pozici ještě více upevnily. I když diváky mohli pobavit klidně dvaceti góly, až tak obrovský byl rozdíl mezi oběma celky.

Kanadský útočník Jason Spezza (v červeném) se v utkání s Rakouskem gólově prosadil hned dvakrát | Foto: ČTK

„Připravili jsme se na těžké utkání, které bude těsné, ale podle skóre takové v žádném případě nebylo. Už jsme se během zápasu začali lehce připravovat na čtvrtfinále, ujišťovat se, že nemáme v naší hře špatné návyky, a naopak jsme si upevňovali ty dobré,“ připomíná Dan Hamhuis.

Kanada vyhrála skupinu A s impozantním skóre 49:14 a ve čtvrtfinále se utká s Běloruskem.

„Chceme porazit všechny týmy na turnaji, ať to bude Bělorusko, Slovensko, nebo Spojené státy. To nás až tolik nezajímá, protože když budeme hrát jako obvykle, tak to bude v klidu,“ říkal útočník Nathan McKinnon v době, kdy ještě nebližšího soupeře neznal.

K prvnímu vyřazovacímu zápasu nastoupí jeden z velkých favoritů turnaje ve čtvrtek na ledě pražské O2 areny.

Martin Charvát, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme