Voráček prodloužil smlouvu ve Philadelphii. Zařadil se mezi nejlépe placené hráče NHL

Hokejista Jakub Voráček se zařadil mezi deset nejlépe ohodnocených hráčů zámořské NHL. Kapitán české reprezentace totiž podepsal s Philadelphií novou osmiletou smlouvu, která mu podle společnosti TNT vynese v přepočtu téměř 1,65 miliardy korun. V platnost vstoupí po nadcházející sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Voráček se raduje z gólu proti Los Angeles

Jakub Voráček se raduje z gólu proti Los Angeles | Zdroj: Reuters

Během posledního roku stávajícího kontraktu s Flyers si pětadvacetiletý útočník přijde na 4,5 milionu dolarů.

Hvězda ligy a Voráčkův kolega Claude Giroux, jehož smlouva ho zavazuje k Philadelphii až do roku 2022, má v průměru na sezonu jen o 25 tisíc dolarů více.

Voráček, sedmička draftu 2007, si o zajímavou nabídku řekl především v minulém ročníku NHL, kdy skončil v kanadském bodování pátý a svoji osobní statistiku si vylepšil na 81 bodů za 22 branek a 59 asistencí.

Podruhé v kariéře pak obdržel Bobby Clarke Trophy, která se uděluje nejužitečnějšímu hráči Philadelphie. Jako první Čech od roku 2006 byl vybrán do prvního All Star týmu soutěže.

S deseti body za tři trefy a sedm nahrávek z deseti utkání vévodil Voráček rovněž produktivitě českého týmu na domácím MS. Následně poprvé ovládl anketu Zlatá hokejka.

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme