Hokejové hvězdy sehrají v Nymburce benefici pro Dominika Skořepu

Hokejové hvězdy se znovu objeví na ledě. Při úterý benefici v Nymburce budou střílet góly pro Dominika Skořepu. Sedmnáctiletý mladík cestou na trénink do Mladé Boleslavi měl nehodu, do jejich auta řízeného tatínkem narazil kamion. Dominik byl po srážce ochrnutý. Teď bojuje o to, aby znovu mohl začít chodit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Skořepa, který ochrnul při autonehodě cestou na hokejový trénink

Dominik Skořepa, který ochrnul při autonehodě cestou na hokejový trénink | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Zezačátku jsem začal hýbat prsteníčkem na noze a postupně se přidávaly ostatní prsty a jako poslední i palec. Pak to šlo nahoru od kotníku a teď dokážu zvednout celou pravou nohu. Levou dokážu zatnout ve stehenním svalu a trošku ji přizvednout,“ popisuje aktuální zdravotní stav Dominik Skořepa.

Svůj osud bere statečně. Na nic si nestěžuje. Ví, že důležitá je trpělivost. Hokej hrával v Mladé Boleslavi a v Nymburce. To mu hodně pomáhá.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejové hvězdy sehrají v Nymburce proti místnímu týmu benefici pro Dominika Skořepu, který ochrnul při autonehodě cestou na hokejový trénink

„Fyzioterapeutky mi říkaly, že mám výhodu oproti lidem, kteří nic nedělají, že umím zacházet se svým tělem. Mám prostě výhodu, že jsem byl sportovec.“

A také bojovník, pro kterého sehrají benefiční utkání hvězdy českého hokeje proti druholigovému Nymburku.

Jména jako František Kaberle, Martin Hamrlík, Petr Leška, Michal Broš, Pavel Patera nebo například Otakar Janecký, Roman Červenka a Petr Nedvěd jsou důkazem toho, že osud mladého hokejisty není nikomu lhostejný.

„Akce je spontánní, napadlo mě to tři neděle před plánovaným startem. Takže po pár telefonem byla osa týmu hotová a od té doby to jenom ladíme,“ říká jeden z hlavních organizátorů akce, nymburský útočník Lukáš Král. Dominika by rodiče na utkání měli dovést z Kladrub, kde ho čeká pětiměsíční rehabilitace.

Vlevo jeden z organizátorů benefice Lukáš Král v rozhovoru s libereckým obráncem a nymburským rodákem Martinem Ševcem | Foto: Pavel Petr

Sám obdivuje Jaromíra Jágra nebo Tomáše Plekance. Těší se ovšem i na setkání s hráči při benefičním utkání.

„Na Pateru, na Lešku a na Červenku kdyby přijel. Hodně mě to těší,“ dodal Dominik Skořepa. Úterní benefiční zápas rozehrají jeho aktéři na nymburském zimním stadionu v osmnáct hodin.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme