Hokejisté Karlových Varů opět porazili Spartu, Třinec zdolal lídra tabulky

Hokejová extraliga měla na programu dvě předehrávky. Vicemistři z Třince přerušili bodovou sérii Plzně a zvítězili 5:1. Příležitost dotáhnout se na Plzeň promarnila Sparta, která i podruhé v sezoně prohrála s Karlovými Vary, tentokrát 1:2 po samostatných nájezdech.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář Šimon Hrubec sice udělal velkou chybu, přesto na konci zápasu s Plzní slavil vítězství

Brankář Šimon Hrubec sice udělal velkou chybu, přesto na konci zápasu s Plzní slavil vítězství | Zdroj: ČTK

Oceláři prohráli 6 z posledních 8 zápasů, na Plzeň se jim však v domácím prostředí tradičně daří. O šestou domácí výhru nad Západočechy v řadě se nejvíc přičinil jubilant Erik Hrňa, který při svém 300. extraligovém utkání vstřelil v 9. a 30. minutě první dva góly.

Na dorážku Draveckého na 3:0 sice okamžitě odpověděl Dominiku Kubalík, když využil chybu brankář Ocelářů Hrubce. Červenobílí stále zvyšovali svůj náskok a po gólech Svačiny s Káňou zvítězili 5:1. Dostali se tak na osmé místo v tabulce.

Zaváhání Západočechů mohla využít Sparta k posunu na první místo v tabulce. To by ale musela porazit Karlovy Vary minimálně o 4 branky. První krok udělal po 13 minutách Lukáš Cingel, když zpoza branky překvapil gólmana Závorku. Ve 28. minutě ale vyrovnal přesnou střelou hostující Vachovec.

Zápas dospěl až do samostatných nájezdů, ve kterých se jako jediný prosadil karlovarský Rostislav Marosz a přichystal tak Spartě první porážku v novém libeňském působišti.

11. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 5:1 (1:0, 3:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 9. Hrňa (Rákos), 30. Hrňa (Meidl, Klesla), 32. Dravecký (Plíhal, Svačina), 40. Svačina (Dravecký), 60. T. Káňa (Foltýn, L. Doudera) - 33. Kubalík (Indrák). Rozhodčí: Mrkva, Šír - Lukš, Tošenovjan. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 4459.

HC Sparta Praha - HC Energie Karlovy Vary 1:2 po sam. náj. (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 14. Cingel - 28. Vachovec (Duda, Marosz), rozhodující nájezd Marosz. Rozhodčí: Fraňo, Hejduk - Flegl, Frodl. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 3592.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme