Sidney Crosby se trápí, ale Pittsburgh v NHL válí i bez bodového příspěvku kapitána

Tak špatný úvod sezony hokejista Sidney Crosby ještě nezažil. Ačkoli na jaře slavil v Praze titul mistra světa, teď se při pohledu na statistiky neraduje. Od světového šampionátu se mu nedaří a po čtvrtině základní části NHL má Crosby na svém kontě jen tři góly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sidneyho Crosbyho obdivují  v Pittsburghu malí i velcí diváci

Sidneyho Crosbyho obdivují v Pittsburghu malí i velcí diváci | Zdroj: Reuters

Takové momenty jsou v NHL teď vzácné. Když dal před pár dny Crosby vítězný gól v utkání Pittsburghu s Minnesotou, doufal, že právě od něj se může posunout k lepším zítřkům.

Za 3 góly a 8 asistencí momentálně patří kanadské hvězdě až 141. místo v kanadském bodování. Oproti ostatním sezonám je na polovině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sidney Crosby prožívá trpké období, Pittsburgh ale zatím zvládá bojovat i bez bodů svého kapitána

To se ale rozhodně nedá říci o celém Pittsburghu, který je i bez pravidelných gólových příspěvků svého kapitána na pátém místě v tabulce Východní konference soutěže. I když zrovna po posledním utkání, které Pittsburgh prohrál se San José 1:3, Tučňáci moc spokojení nebyli.

„Obvykle nemáte tak moc přesilových her jako my dnes. Tolik jsme jich snad neměli celý rok. Mířili jsme mimo branku, někdy nad ni, a když jsme ztratili puk, byli jsme pomalí. Příště musíme být hladovější. Když bude někde volný puk, musíme u něj být první,“ připomíná hlavní kouč Pittsburghu Mike Johnston.

Prostor ke zlepšení je v 82 zápasů dlouhé základní části NHL značný. Ale pravděpodobnost, že tento rok bude Sidney Crosby znovu bojovat o titul nejproduktivnějšího hokejisty soutěže, už tak velká není.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme