Utkání hvězd NHL čeká revoluce. Promění se v turnaj týmů se třemi hráči na ledě

Hokejový experiment s prodloužením ve třech hráčích na každé straně se v NHL uchytil natolik, že vedení nejslavnější soutěže bude mít i Utkání hvězd s nejmenším počtem hokejistů na každé straně. První Utkání hvězd NHL se hrálo ještě mezi válkami a od té doby mělo mnoho podob. Nynější změna formátu je však zdaleka nejmarkantnější.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedním ze zastánců nového formátu Utkání hvězd NHL je i golman Petr Mrázek

Jedním ze zastánců nového formátu Utkání hvězd NHL je i golman Petr Mrázek | Zdroj: Reuters

V minulosti diváci sledovali exhibici vítěze Stanley Cupu proti výběru z ostatních týmů, následně dlouho se drželo dělení na východ a západ a v posledních letech si pak dva hráči své týmy vybírali. Vždy proti sobě ale stály dva týmy. Teď budou hned čtyři.

Přehrát

00:00 / 00:00

Systém Utkání hvězd doznal radikálních změn. Nově se místo jednoho hlavního zápasu bude hrát miniturnaj čtyř týmů

„Každá ze čtyř divizí utvoří jeden tým, hrát se budou dvě semifinále a pak finále. Cílem je udělat Utkání hvězd atraktivnější. A zajímavé to bude i pro hráče, vítězný tým získá jeden milion dolarů,“ dodává Peters.

Z oněch jedenácti hráčů budou dva gólmani, tři obránci a šest útočníků. Nový formát vítá třeba i Petr Mrázek, brankář Detroitu, který si svými výkony o nominaci také říká.

„Všechno bude určitě o jedné chybě. V prodlouženích se nyní hodně stává, že dochází k přečíslení dva na jednoho. Mnohdy to vzniká tak, že gólman chytí puk, rychle rozehraje a z protiútoku padne gól,“ komentuje novinku český brankář Petr Mrázek.

Nadcházející All Star Game se uskuteční na konci ledna v Nashvillu, který je známý především jako centrum americké hudby.

Navíc je pravděpodobné, že se formátem tři na tři nechá inspirovat i evropský hokej. Šéf Mezinárodní hokejové federace René Fasel připustil, že ve třech by se mohlo hrát prodloužení už na mistrovství světa v Moskvě v příštím roce.

Pokud by se tak nakonec skutečně stalo, zavedení stejného pravidla by se česká Tipsport extraliga ubránila asi jen těžko.

František Kuna, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme