Jandač poprvé nominuje hokejisty na Světový pohár. Jágr bude zatím chybět

Budoucí trenér hokejové reprezentace Josef Jandač už zítra oznámí nominaci pro zářijový Světový pohár v Kanadě. Ta bude čítat 16 hokejistů, z toho budou dva brankáři.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mistrovství světa v hokeji: Česká republika - Německo. Radost českého týmu, zleva Martin Erat, Jakub Voráček a Jan Kovář.

Mistrovství světa v hokeji: Česká republika - Německo. Radost českého týmu, zleva Martin Erat, Jakub Voráček a Jan Kovář. | Foto: Český rozhlas

„Musí se to skládat nejen jako jména, ale i jako tým. Nebude to až tak těžké, zase tolik hráčů venku nemáme. Důležité bude, abychom sestavu dobře poskládali jak postově, tak aby jednotlivé pětky měly nějaké úkoly,“ vysvětluje strategii skládání týmu Josef Jandač.

Pokud by Jágr projevil zájem na turnaji hrát, jeho jméno by se objevilo až v dodatečné nominaci, kterou musí trenéři nahlásit do 1. června. Jandač a spol. jsou ale připraveni i na variantu týmu bez Jágra. V zítřejší nominaci by se tak měly objevit ostatní české hvězdy v NHL.

Přehrát

00:00 / 00:00

Český trenérský štáb zítra nominuje více než polovinu týmu pro Světový pohár

Nominace budou oznamovat jednotlivé týmy postupně. Nejdříve to bude zítra dopoledne Rusko, česká reprezentace přijde na řadu v 17 hodin a je jasné, že na prvním seznamu nebude jméno Jaromír Jágr.

„V první fázi nominace Jarda nebude, necháme mu čas a prostor. Budeme s ním mluvit jako s každým jiným a pak se uvidí,“ dodává trenér.

Jágr se po loňském domácím světovém šampionátu rozloučil s reprezentační kariérou, ale vedení národního týmu v čele s generálním manažerem Marinem Ručinským ještě účast nejlepšího Evropana v historii NHL na Světovém poháru nevzdává.

Chybět tak už na prvním seznamu určitě nebudou Voráček, Krejčí, Plekanec či Gudas. Jasnou volbou na post brankáře by měl být Petr Mrázek z Detroitu, kterého by na seznamu mohl doplnit Michal Neuvirth z Philadelphie.

„Kdo by nechtěl reprezentovat? Zvláště na Světovém poháru, který bude takhle sledovaný hlavně v NHL, která to pořádá. Vím, že si to musím nasloužit,“ ví Michal Neuvirth.

Naposledy si řekl o nominaci v noci na dnešek, kdy devětadvaceti zákroky pomohl Philadelphii k další výhře Calgary 5:3. Zda mu i tento víkend pomohl k nominaci na Světový pohár, se dozvíme zítra. První zápas turnaje odehraje česká reprezentace 17. září v Torontu proti domácí Kanadě.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme