Extraliga zůstává beze změny. S Litvínovem se udržely i Karlovy Vary

Karlovy Vary si zahrají hokejovou extraligu i v příští sezoně. V předposledním kole baráže si na ledě Jihlavy zajistily vítězstvím 6:2 setrvání mezi elitou. Pražská Slavia sice porazila Litvínov po prodloužení, ale ani to jí na udržení šance na postup z první ligy nestačí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Karlovarští hokejisté zůstávají po výhře 6:2 v Jihlavě v extralize

Karlovarští hokejisté zůstávají po výhře 6:2 v Jihlavě v extralize | Zdroj: ČTK

Aby měla Slavia i po jedenáctém zápase baráže naději na účast v následujícím ročníku extraligy, musela doma porazit Litvínov a doufat v zaváhání Karlových Varů v Jihlavě.

Jenže Západočeši neponechali nic náhodě. Na brzkou úvodní trefu hostujícího Jakuba Svobody sice za necelou minutu odpověděl jihlavský Josef Skořepa, ale v první polovině druhé třetiny už měly Vary pohodlný náskok 5:1.

Poslední Dukla ho nedokázala odvrátit, ve třetí periodě jen korigovala skóre snížením na konečných 2:6.

Na Slavii se prodlužovalo, protože po šedesáti minutách byl stav duelu s Litvínovem vyrovnaný 1:1. Už po třiceti vteřinách se prosadil domácí David Hruška, jenže Pražanům ani vítězství nad již jistým účastníkem příštího ročníku extraligy nijak nepomohlo.

Její obsazení se tak nemění – před posledním barážovým kolem je jisté, že mezi elitou zůstávají Verva a Vary a první ligu budou nadále hrát Slavia s Jihlavou.

11. kolo baráže o hokejovou extraligu:

HC Dukla Jihlava - HC Energie Karlovy Vary 2:6 (1:2, 0:3, 1:1)
Branky a nahrávky:
7. Skořepa (Důras), 44. Kaláb (Diviš, Důras) - 6. Jakub Svoboda (T. Rachůnek), 13. Koblasa (Kůs), 24. Skuhravý (Vachovec), 24. Marosz (T. Rachůnek), 30. Huna (Marosz, Gulaši), 42. Jakub Svoboda (Kůs, Skuhravý). Rozhodčí: Hodek, Pešina - Lhotský, Jiří Svoboda. Vyloučení: 7:7. Využití: 1:2. Diváci: 1654.

HC Slavia Praha - HC Verva Litvínov 2:1 v prodl. (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky:
11. Vas (Robinson, M. Hruška), 61. D. Hruška (Kolařík, Mikulík) - 37. Válek (Kokeš, T. Pavelka). Rozhodčí: Hejduk, Hrubý - Komárek, J. Ondráček. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 2530.

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme