Dárek přímo z extraligy. Bílý Tygr Šimek rozplakal hendikepovaného chlapce výkonným počítačem

Liberecký hokejista Radim Šimek potěšil jedenáctiletého Filipa Veselého. Sledge hokejistovi a náruživému hráči na počítači poslal do Lomu u Litvínova herní stroj, který chlapce, jenž před dvěma lety přišel o obě nohy dojal k slzám.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Překvapený Filip Veselý s nečekaným vánočním dárkem

Překvapený Filip Veselý s nečekaným vánočním dárkem | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Jedenáctiletý Filip z Lomu u Litvínova část dětství strávil po nemocnicích. Má za sebou 15 operací a před 2 lety mu museli lékaři amputovat obě nohy. Naučil se chodit na protézách a začal hrát sledge hokej.

Jeho velkým přáním byl počítač, ale doma na něj nezbývaly peníze. Hokejista extraligového Liberce a reprezentant Radim Šimek mu proto pomohl jeho velký sen naplnit.

Přehrát

00:00 / 00:00

U předání dárku byl i reportér ČRo Pavel Petr

„Přeju mu všechno nejlepší. Hlavně zdraví, ať se mu nic nehorší. Ať se mu daří a sledge hokej mu dělá radost,“ vzkázal hokejista.

A do Lomu u Litvínova, kde mladý sportovec bydlí, poslal dárek. Počítač, který „utáhne“ všechny náročné hry do nejvyšších detailů s výborně vybavenou grafickou kartou. Zkrátka sen každého náruživého hráče počítačových her.

A tím Filip je. O dárku ale vůbec netušil, a když počítač viděl ve svém pokojíku, marně hledal slova. „Chtělo se mi strašně brečet. Počítač jsem si hrozně přál. Dneska vůbec nepůjdu spát,“ plánoval chlapec.

„Ale na sledge hokej čas bude. Na to jediné ano,“ slibuje Filip, který je nejmladším hráčem sledge hokejové extraligy

Nadšená byla i maminka. „Od té doby, co jsem se to dozvěděla, jsem nespala, strašně moc děkuju,“ vzkazuje.

„Je potřeba, aby si lidi pomáhali. Nikdy nevím, kdy budu v takovém ‚srabu‘ já nebo někdo, koho mám rád. Tak se snažím pomáhat,“ říká Radim Šimek, který zařídil výhru Liberce v Chomutově 3:0 dvěma góly.

Radim Šimek | Foto: Pavel Petr

Překvapený Filip Veselý s nečekaným vánočním dárkem | Foto: Pavel Petr

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme