Asistence Hemského neodvrátila porážku, Mrázek dostal čtyři góly

Hokejový brankář Petr Mrázek si v NHL připsal čtvrtou prohru v řadě, když inkasoval čtyřikrát z 31 střel a s Detroitem podlehl New Yorku Rangers 1:4. Z českých hráčů bodoval v pěti zápasech nedělního programu soutěže pouze Aleš Hemský. Pardubický rodák asistoval u jediného gólu Dallasu, který prohrál na ledě San Jose 1:5.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Mrázek dostal od Rangers 4 góly

Petr Mrázek dostal od Rangers 4 góly | Zdroj: Reuters

Rangers proti Detroitu otevřeli skóre při vlastním oslabení z brejku tři na jednoho, které zakončil do odkryté klece Ryan McDonagh. Stejný hráč poté, kdy Frans Nielsen vyrovnal, překonal českého brankáře z dorážky podruhé.

Vzápětí po hezké kombinaci zvýšil vedení Kevin Hayes. Gólovou tečku učinil v přesilové hře Derek Stepan, na jehož střelu z první se nestačil Mrázek přesunout.

Po přihrávce Hemského vyrovnal na 1:1 ve třinácté minutě svým premiérovým gólem v NHL Remi Elie, jenže v dalším průběhu utkání už skórovalo pouze San Jose. Na přelomu první a druhé třetiny se prosadili Joel Ward a Joe Pavelski, který přidal později v oslabení ještě i čtvrtou trefu. Definitivní podobu stanovil v úvodu poslední části Chris Tierney.

V souboji dvou nejlepších týmů Západní konference porazilo Chicago doma vedoucí Minnesotu 4:2 a přiblížilo se jí na rozdíl jednoho bodu. Blackhawks těžili z dobrého vstupu, když už v páté minutě vedli 2:0 a vyhnali na střídačku brankáře Devana Dubnyka.

Hosté, kteří nastoupili bez nemocného Martina Hanzala, poté dvakrát vstřelili kontaktní gól, ale naději na bodový zisk jim definitivně sebral v závěru Marián Hossa.

NHL:
Detroit - NY Rangers 1:4, Edmonton - Montreal 1:4, San Jose - Dallas 5:1, Anaheim - Washington 5:2, Chicago - Minnesota 4:2.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme