Zjednodušte přesilovky, křičí hradečtí trenéři. Mountfield se trápil v početních výhodách

Úvodní utkání čtvrtfinálové série mezi Mountfieldem a nakonec vítěznou litvínovskou Vervou pomohly rozhodnout i domácí přesilovky. Hradci se při nich vůbec nedařilo, navíc v početní výhodě inkasoval důležitý gól. Přitom v základní části patřili Východočeši ve využívání přesilových her mezi nejlepší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mountfield se během přesilových her trápil, deptal ho i výborný brankář Litvínova Janus

Mountfield se během přesilových her trápil, deptal ho i výborný brankář Litvínova Janus | Zdroj: ČTK

Lvi dali v základní části v přesilovkách 42 gólů a v procentuální úspěšnosti byli třetí nejlepší v celé extralize. O svých posledních dvou výhrách v základní části rozhodli právě v početní výhodě, jenže na úvod čtvrtfinále se utápěli v dlouhých kombinacích bez zakončení.

„Jako bychom ani nechtěli dát gól. Kdybychom dokázali aspoň vystřelit, protože jsme si puk nahrávali, ale žádná střela. Takhle to nepůjde, musíme hrát jinak,“ posteskl si obránce Mountfieldu Stanislav Dietz po prohře s Litvínovem v úvodním zápase čtvrtfinálové série.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hradecké trápení při vlastních přesilovkách sledoval reportér ČRo Tomáš Lörincz

Hradec si zahrál čtyři přesilovky čtyři, ani v jedné nedokázal skórovat. A kdyby jen to - z hokejky Františka Lukeše ve 32. minutě při vlastní přesilovce inkasoval gól, kterým se Litvínov dostal do vedení.

„Hradecký hráč nahrával po modré čáře a blbě střídali. Já jsem se jenom otočil a viděl tam místo, tak jsem jel podél mantinelu. Jeli jsme dva na jednoho s Vikym (Viktorem Hüblem, pozn. redakci) a bek si ho dobře obsadil, tak jsem to vzal na sebe,“ popsal útočník Litvínova důležitý gól a bezděčně popsal rozdíl mezi složitou hrou domácích a přímočarými hosty.

František Lukeš přiznal, že se Verva na soupeře pečlivě připravovala - ale hradeckého trápení v přesilovkách si hráči moc nevšímali. „Nevěděli jsme to. Celý týden jsme se na ně připravovali, každý tým se dívá na video. Jejich přesilovky jsme sledovali a odbránili jsme je dobře.“

„Zjednodušte to!“ byl jeden z nejčastějších pokynů trenérů Mountfieldu. Ale aby si hlasivky vykřičeli. „Byl tam určitý návod zjednodušit hru, nehledat složité přihrávky a nesnažit se dávat gól do prázdné brány. Naopak zvýšit frekvenci střel. To je základ, když přesilovky nejdou,“ uvědomuje si kouč Václav Sýkora.

Přesilové hry sice nešly v prvním utkání, ale Verva určitě ví, že ve druhém duelu to může být jinak. Druhý zápas série mezi Hradcem a Litvínovem začne na východě Čech v 17 hodin a 20 minut.

Tomáš Lörincz, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme