Vítkovice porazily Spartu, Kladno udolalo Karlovy Vary

V zápasech 27.kola O2 extraligy přišla Sparta na ledě Vítkovic o neporazitelnost pod novým trenérským duem

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Extraliga

O2 Extraliga | Foto: O2 ELH

BK Mladá Boleslav - Bílí Tygři Liberec 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)

Souboj sousedů v tabulce pro sebe rozhodli Bílí Tygři ve druhé třetině. Nejprve zvýšili sporným gólem, který musel potvrdit až video rozhodčí, na 2:0 a po třech minutách se po samostatném úniku prosadil Jiří Hunkes. Domácí se příliš do šancí nedostávali a když přece, stál jim v cestě výborný Pinc.

Branky a nahrávky: 9. Bartovič, 23. Hunkes (Podkonický, Jareš), 26. Špaček (Čakajík, Víšek), 55. Plodek (Hunkes). Rozhodčí: Mikula, Minář - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 8:6, navíc Handlovský (M. Boleslav) 5 min. a do konce utkání, Bartovič (Liberec) 10 min. Využití: 0:2. Diváci: 3610.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak viděli zápasy Reportéři Radiožurnálu


HC Mountfield České Budějovice - HC Benzina Litvínov 3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Čtyři tisícovky diváků viděly urputný boj ve kterém byly domácí především šťastnějším týmem. Své branky si Mounfield rozdělil stejnoměrně do všech třetin. Útočné choutky Litvínova rázně uťala velmi dobře organizovaná obrana domácích a také pozorně chytající Turek.

Branky a nahrávky: 13. Veselý (Vak, Gřegořek), 22. L. Květoň (Mikeska), 56. Gulaš (Ptáček). Rozhodčí: Hradil, Polák - Bryška, Chytil. Vyloučení: 9:10, navíc Kotrla (Č. Budějovice) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 4192.


HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 4:3 v prodloužení
(2:0, 1:1, 0:2 - 1:0)

Domácí chtěli navázat na dobré vystoupení z předešlého kola a také se jim to podařilo, když se velmi brzy dostali do dvoubrankového vedení. Úřadující mistr však nesložil zbraně a neustále se tlačil do zakončení a tři minuty před koncem řádné hrací doby vyrovnal Košťál. O bodu navíc pro Kladno rozhodl v prodloužení Jaroslav Kalla z trestného střílení.

Branky a nahrávky: 7. Kalla (Toman, Bílek), 14. M. Procházka (Patera, Kameš), 28. M. Procházka (Patera, Kameš), 61. Kalla z trestného střílení - 24. Košťál (Kumstát, Skuhravý), 45. Košťál (Kumstát), 57. Košťál (Kumstát, Skuhravý). Rozhodčí: Hodek, Šír - Prchal, Kis. Vyloučení: 4:9, navíc Bělohlav a F. Kaberle oba 10 min, M. Procházka do konce utkání, Patera (všichni Kladno) 5 min. a do konce utkání. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 2272.

HC Vítkovice Steel - HC Sparta Praha 2:1 (1:0, 0:1, 1:0)

Sparta přišla o svou neporanitelnost pod vedením trenérů Volek-Holaň. Vítkovice šly brzy do vedení Uhříkem a nebýt výborného Přikryla mohly během první třetiny své vedení ještě navýšit. Nestalo se a Sparta ve druhém dějství vyrovnala hru i skóre. O vítězství domácích rozhodl Hubáček, který ve vlastním pásmu převzal kotouč, projel s ním celé hřiště a zavěsil do pravého horního rohu Přikrylovi branky.

Branky a nahrávky: 3. Ujčík (Vrána), 44. Hubáček (Stehlík) - 33. Ton (Koreis, Vykoukal). Rozhodčí: Pešina, Svoboda - Jelínek, Pešek. Vyloučení: 3:4. Bez využití. Diváci: 6675.

HC Kometa Brno - HC Plzeň 1929 2:4 (1:0, 1:3, 0:1)

Hosté bez zraněného střelce Bombersbacka dlouho nemohli najít cestu ke ztečení branky Komety. I proto zaplněná hala Rondo viděla do poloviny zápasu pouze jednu branku a tu měl na svědomí domácí Huml. Pak však zaúřadoval útok Adamský, Vampola, Straka, který se postaral o vítězství západočechů.

Branky a nahrávky: 12. Huml (Varaďa), 40. R. Procházka (Šindel. R. Dlouhý) - 31. Adamský (Vampola, Benda), 34. Vampola (M. Straka, Vlasák), 35. Scofield (Modrý, Vampola), 49. M. Straka. Rozhodčí: Hribík, Šindler - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:7, navíc J. Svoboda - Modrý oba 5 min. a do konce zápasu. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 7100.

HC Slavia Praha - HC Oceláři Třinec 2:3 v prodl. (0:1, 1:0, 1:1 - 0:1)

Slavia nastoupila v brance se Slipčenkem a ten se od úvodu měl co ohánět. Oceláři přijeli do Prahy s jasným cílem a to bodovat. Byli to právě hosté, kteří otevřeli skóre utkání. V 18.minutě byl na konci akce hostů úspěšný střelec Růžička. Slavia dokázala odpovědět během utkání dvakrát na jednobrankové vedení Třince, ale vítězství nakonec pro Třinec vystřelil v prodloužení Hrabal.

Branky a nahrávky: 31. Žižka (Doležal, Vondrka), 53. Tomica (Beránek, Drtina) - 18. M. Růžička (Kohn, Zíb), 47. Bonk (V. Polák), 64. Hrabal (Bonk). Rozhodčí: Jebavý, Jeřábek - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 3489.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme