Poslední předolympijské kolo extraligy nabízí boj o bytí a nebytí

Ještě před pár dny se zdálo, že tu nejsložitější zápletku v tabulce hokejové O2 extraligy, kterou je určitě boj o postup do předkola play off, vyřeší teprve závěrečná dvě kola základní části, hraná po olympijské přestávce. Ono to ale může být dnes večer, až skončí zápasy 50. kola, docela jinak.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Extraliga

O2 Extraliga | Foto: O2 ELH


Doplatit by na to mohly týmy Mladé Boleslavi a Karlových Varů. Ty jsou v dané chvíli na jedenáctém a dvanáctém místě, se ztrátou pěti bodů na Liberec, České Budějovice a Litvínov.

Hráči a fanoušci těchto dvou mužstev proto budou muset úpěnlivě sledovat také utkání svých konkurentů. Liberec se představí na Slávii, která ještě také nemá jistou účast v předkole play off, České Budějovice přivítají na svém ledě Zlín a Litvínov poměří síly s Třincem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslední předolympijské kolo extraligy nabízí boj o bytí a nebytí

Chtějí-li tedy hokejisté Mladé Boleslavi a Karlových Varů, aby se jejich naděje na postup dožila začátku března, nemohou si dovolit další ztrátu bodů. Jenomže budou mít hodně složitou roli.

Obhájce z Karlových Varů jede na led vedoucí Plzně

Boleslav totiž čeká duel v Brně a Energie Karlovy Vary potřebuje uspět v západočeském derby v Plzni. Právě tam, jak známo, v minulé sezóně působil současný trenér Energie Pavel Hynek.

Rozhodně se ale nechce tvářit jako znalec týmu, který teď vede extraligovou tabulku: „To ne, to mužstvo prošlo obměnou, protočilo se tam přes deset hráčů, začali hrát trochu jiným stylem, takže já si jako znalec plzeňského mančaftu nepřipadám," říká.

Také plzeňští hokejisté mají v dané chvíli svoje plány. Vedou tabulku před Zlínem o sedm bodů a neradi by na poslední chvíli přenechali svému nejbližšímu pronásledovateli prvenství v základní části soutěže.

Takové je i přesvědčení samotných plzeňských hráčů, jejichž příprava na zápas rozhodně nespočívá v tom, že by si zálibně prohlíželi extraligovou tabulku a navzájem se ujišťovali: „Máme to v kapse, nám už se nic nemůže stát."

To potvrzují i slova útočníka Tomáše Vlasáka: „My musíme zůstat nohama na zemi, což se nám zatím daří. Užíváme si to, každý zápas dřeme a makáme a postavení v tabulce je taková ta sladká odměna. Ale jak říkám, zůstat nohama na zemi a nic nepřeceňovat."

Vedle zápasů, o kterých už padla zmínka, vás v pořadu S mikrofonem za hokejem pozveme po 19. hodině také na utkání Vítkovice - Pardubice a Kladno - Sparta. 

Aleš Procházka, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme