NHL v Praze bude letos levnější a opět s českými hráči

NHL je soutěž, která nezná hranic. Zápasy pod širým nebem a také mimo zámoří. Už jsou to dva roky, kdy se v O2 Aréně střetli New York Rangers s Tampou. Teď bude ta samá hala opět dějištěm dvou zápasů týmů z nejlepší ligy světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: NHL.com

Jak potvrzuje Vladimír Šafařík, který v jednání zastupoval pořádající agenturu Českou sportovní, Praha měla jednodušší pozici vzhledem k pořádání zápasů v roce 2008: „V tomto to bylo jednodušší, že víme, do čeho jdeme a víme, jak to zorganizovat," říká.

Dostat NHL do Evropy, to není jen tak. A vybírat si mužstva už vůbec ne. Výběr týmů má totiž na starost vedení zámořské soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

NHL v Praze bude letos levnější a opět s českými hráči

To potvrzuje i Vladimír Šafařík: „NHL hned po skončení ročníku jedná s jednotlivými potenciálními kluby, které by měly zájem do Evropy přijet a začít tady sezónu. Takže do toho my nevstupujeme."

Minulé zápasy podražila předpokládaná účast Jágra

Spokojenost je na obou stranách. Zástupci NHL jsou podle ředitele pro mezinárodní  vztahy hráčské asociace NHL Tyler Currie doslova nadšení.

„Jsme rádi, že to vyšlo. Zkušenost z roku 2008 je jenom pozitivní. O2 Aréna je vynikající a hráči se těší. Oba týmy teď dosahují dobrých výsledku, což prokazuje především Phoenix. Bylo by dobré, aby se do závěrečných bojů dostal i Boston. Můžeme vás ujistit, že se všichni do Prahy těšíme," řekl Currie.

Souboj Bostonu a Phoenixu může být pro české diváky velmi zajímavý díky početné skupině českých hokejistů. Dres Medvědů v této sezóně oblékají David Krejčí a Vladimír Sobotka. Za Kojoty hrají Robert Lang, Martin Hanzal, Petr Průcha, Zbyněk Michálek a Radim Vrbata.

Ten si dobře vzpomíná na atmosféru NHL v Praze před dvěma lety: „Ta atmosféra mi přišla taková neutrální. Lidi se spíš přišli podívat na hokej a neměli mezi těmi týmy svého favorita, takže atmosféra nebyla taková. Třeba bude záležet na tom, kde bude víc Čechů. Zatím máme převahu my, ale do začátku příští sezóny to může být jinak," říká.

Dobrou zprávou je, že vstupenky na utkání budou o hodně levnější než před dvěma lety, což slibuje i Vladimír Šafařík: „Bylo to vzhledem k New Yorku Rangers a Jaromíru Jágrovi, který v té době ještě byl na jejich soupisce. My víme, že teď musíme společně s NHL jít níž, tak abychom dokázali zaplnit O2 Arénu."

Pro úplnost je třeba dodat, že NHL na podzim zavítá i do Skandinávie, do Helsinek a Stockholmu.

Martin Hlucháň, David Kalous Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme