Jihlavský soud potrestal výtržníka za napadení rozhodčího

S podmínkou dnes odešel od Okresního soudu v Jihlavě David Kuřítko. Jednatřicetiletý muž si trest vysloužil za napadení rozhodčího René Trombíka. Toho měl zbít po loňském únorovém zápase hokejové play off mezi Jihlavou a Chomutovem na Horáckém zimním stadionu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejový zápas

hokejový zápas | Foto: Miroslav Konvalina

Soudce uložil jednatřicetiletému Davidu Kuřítkovi půlroční trest odnětí svobody s odkladem na osmnáct měsíců. Navíc mu byl zakázán vstup na jakékoliv sportovní utkání v zemi po dobu jednoho roku. David Kuřítko se proti rozsudku za trestný čin výtržnictví na místě odvolal.  

„Nikdo ze svědků neřekl, že jsem já někoho udeřil a stejně jsem odsouzený. Tak jaký práva tady máme? To bychom tady mohli trestat padesát případů denně. To je tak benevolentní zákon, že když potřebujete někoho odsoudit, tak mu dáte výtržnictví. To je paragraf na všechno,“ nebyl spokojený Kuřítko.  

Přehrát

00:00 / 00:00

Jihlavský soud potrestal výtržníka

David Kuřítko je prvním člověkem v České republice, který byl za napadení rozhodčího odsouzen. Jak uvedl René Trombík, za patnáct let se s ničím podobným, k čemu došlo loni v únoru v Jihlavě, nesetkal.  

„Když jdu z ledu, tak fanoušci někdy řvou, to je normální. Že mě napadne, to mě nenapadlo.“ Ani rozhodčí však nedokázal přesně říci, zda ho opravdu zbil obžalovaný. „Nemůžu určit, zda mě napadl zrovna pan Kuřítko. V tom davu člověk neví. Ale nemělo by se to stávat.“ Davida Kuřítka však usvědčil záznam z kamery.  

Do bitky musel zasáhnou také hlavní pořadatel Dušan Pařil. „Když obžalovaný David Kuřítko napadl rozhodčího, tak já jsem přiběhl z jiné části stadionu a jenom jsem odtrhával jeho a potom jsem se zabýval tím, aby se ta akce co nejvíce uklidnila. Aby se rozhodčí mohli v klidu dostat do kabiny. Stejně tak i dva rozhodčí, kteří byli ještě na ledové ploše“  

I tyto rozhodčí se pokusil napadnout jeden z fanoušků. Podle Dušana Pařila se za nimi dostal až na led. „Rozhodčí byli na bruslích a on na botách, tak ta situace působila spíše komicky. Nehrozilo tam jejich fyzické napadení.“

Pavel Vácha, Lucie Kubíková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme