Tajenka účasti ve vyřazovacích bojích O2 extraligy vyřešena

Hokejová O2 extraliga se mílovými kroky blíží k vyřazovací části. Předposlední 51. kolo definitivně určilo, kdo bude hrát play off i to, které týmy se budou snažit vyhnout baráži.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci HC Slavia Praha

Fanoušci HC Slavia Praha | Foto: HC Slavia Praha

Boj o desáté místo, poslední zaručující účast ve vyřazovací části extraligy, byl největším tahákem středečních utkání nejvyšší hokejové soutěže. Na dálku o něj soupeřily Mladá Boleslav a Slavia.

Lepší výchozí pozici měl pražský klub, kterému ve Zlíně stačilo jakkoli bodovat. Svěřenci trenéra Růžičky svou roli zvládli, za výhru 2:1 brali hned tři body.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tajenka účasti ve vyřazovacích bojích O2 extraligy vyřešena

„My jsme sem jeli s tím vyhrát. A podřídili jsme tomu všechno. Šli jsme hodně z obrany, první třetina od nás byla dobrá. Myslím, že jsem to zvládli a v přesilovce jsme potom rozhodli," řekl po zápase obránce Petr Kadlec.

Slavia se díky vítězství a zaváhání Litvínova, Liberce a Českých Budějovic posunula o bod před tyto mužstva na sedmé místo. Právě utkání těchto čtyř týmů v posledním kole základní části, a jejich zisky či ztráty, budou rozhodující pro nasazení v předkole play off.

Ještě jednu tajenku rozluštilo 51. kolo a to, kdo bude v první čtyřce a získá tak jistotu prvního čtvrtfinále v domácím prostředí. Šanci by si v případě ztráty Vítkovic v Karlových Varech udržela Sparta, a tak se po očku v Holešovicích sledoval i zápas Energie

„My jsme to sledovali jako trenéři, ale hráčům jsme určitě nic nesdělovali. Soustředili jsme se na to, abychom hlavně zvládli náš zápas a zbytek necháváme na osudu," uvedl trenér Sparty Miloš Holaň.

Soupeře si nejde vybírat

Spartě tentokrát osud nepřál. Do první čtyřky si díky výhře Vítkovic nedostane. Přesto bude moci možná kalkulovat z jakého místa do čtvrtfinále vstoupí.

„My si to necháme všechno projít hlavou, zjistíme si pro a proti. Ale v play off by byla chyba, kdybychom si soupeře nějak vybírali a předem o tom přemýšleli. Protože se to může nevyplatit, tak jako například na olympijských hrách, kdy to vypadá relativně jednoduše a potom to skončí, tak jak to dopadlo," konstatoval Miloš Holaň.

Zajímavě se vyvíjí také bitva o to, komu nakonec zůstane ‚černý Petr' a půjde do baráže s vítězem první ligy.

Nejhorší výchozí pozici si před play out bude chtít vylepšit Kladno, které zatím ztrácí na poslední příčce sedm respektive osm bodů na trio Mladá Boleslav, Brno a Karlovy Vary.

Ani to nemusí být nepřekonatelná propast. Vždyť ve hře jsou body z posledního kola základní části a také z dvanácti utkání o udržení.

Petr Kadeřábek, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme