Hokejová O2 extraliga uzavírá základní část

Hokejoví fanoušci mají už jasno - účastníky O2 extraligy čeká vpodvečer poslední kolo základní části. A jak se asi tentokrát zalidní tribuny sedmi zimních stadionů?

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost plzeňských hokejistů

Radost plzeňských hokejistů | Zdroj: ČTK

V Plzni je na utkání se Spartou už pár dní vyprodáno. Diváci se mohou těšit nejenom na duel dvou nejúspěšnějších týmů uplynulých deseti kol, ale také na předzápasový bonbónek.

Čestný předseda svazu Karel Gut předá domácím hráčům Prezidentský pohár jako odměnu za prvenství v základní části soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pozvánka na 52. kolo hokejové O2 extraligy

A sparťanský útočník Ton? Tomu chybí pouze krůček, aby se už podruhé ve své kariéře stal králem extraligových střelců. Před pár týdny vstoupil do elitního Klubu hokejových kanonýrů a hlad po gólech ho neopustil.

Teď už má na svém kontě od začátku sezóny 34 branek, tedy o čtyři více než druhý Červenka ze Slavie.

Zkouší vůbec ještě Petr Ton počítat svoje přesné trefy nebo už mu přestaly být vzácné? „Teď je počítám, protože mi to hodně lidé připomíná. Určitě ne každý se na tu metu během kariéry dostane. Ale na druhou stranu mě to nějak určitě svazovat nebude."

Proč se Sparta zlepšila?

Byly i v této sezóně chvíle, kdy Petr Ton dostával otázky jiného druhu: Proč se Sparta hokejově trápí? Proč ztrácí slibně rozehrané zápasy? Teď už zase může vysvětlovat, v čem se jeho tým změnil

„Já si myslím, že je bojovnější, lepší atmosféra v kabině. Ono se to špatně vysvětluje, ty důvody, proč to tak předtím třeba nebylo. Ale ten tým se třeba tvoří, komunikace s trenéry. Tohle nás žene dopředu a stmeluje."

Program posledního kola

Třebaže všechny osudové otázky už byly zodpovězeny, neznamená to, že by dnes vpodvečer nebylo co řešit.

52. kolo určí dvojice pro předkolo play off, napoví také, kdo s kým se utká v prvním kole, a týmům odsouzeným k účasti ve skupině o 11. až 14. místo dá možnost nasbírat další důležité body.

Po devatenácté hodině můžete zamířit na Radiožurnálu s mikrofonem za hokejem na utkání: Vítkovice - Zlín, Pardubice- Třinec, Mladá Boleslav - Slavia, Kladno - Litvínov, České Budějovice - Liberec a Brno - Karlovy Vary.

Aleš Procházka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme