Červenka rekord nepřekonal

Překoná slávistický útočník Roman Červenka rekord v produktivitě v základní části hokejové O2 extraligy? Právě takovou otázku si mnozí kladli před včerejším duelem Pražanů na ledě Mladé Boleslavi. Po šedesáti minutách hry znali odpověď - ta byla záporná.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Červenka

Roman Červenka | Foto: HC Slavia Praha

Růžičkův tým vyhrál 2:1 a Červenka zaznamenal jednu asistenci. Ta mu k překonání rekordu nestačila. Vždyť současný boleslavský kapitán Richard Král v sezoně 1999/2000 zaznamenal 77 bodů.

Byl držitel rekordu v klidu před včerejším utkáním, které jeho tým nakonec prohrál 1:2, když věděl, že Červenka potřeboval získat pět bodů.

„Asi jo, já maslím, že jsem snad pět gólů doma ani nedostali, takže to byla jen taková utopie," říkal Richard Král a sledoval přitom útok slavistického centra na jeho rekord. Měl šanci ho Roman Červenka překonat?

Přehrát

00:00 / 00:00

Červenka rekord nepřekonal

„Po té první polovině určitě, ale na každého padne v sezóně trošičku útlum. Měl tam dva nebo tři zápasy, které vynechal kvůli zranění a to se na tom všechno podepíše," myslí si Král.

Musí být famózní forma

Mimochodem, co je nutné k tomu, aby rekord v budoucnu padl? „Famózní forma hráče, i obou hráčů co s ním budou hrát v lajně, ale i celé pětky a týmu, který bude hrát na hoře a ofenzivně," dodal Richard Král.

A jak muže, který nadále vévodí historickým tabulkám vnímá ten, který měl velkou šanci ho překonat?

„Tak samozřejmě je to výborný hráč, který ty body dělá do teď. Na to kolik mu je, tak hraje výborně a určitě není náhoda, že ten rekord drží. Samozřejmě ten hokej byl trochu jiný, ale klobouk dolu před tím rekordem co dokázal a myslím si, že jen tal nepadne," domnívá se Roman Červenka.

Jenže padnout mohl. Kdyby totiž zopakoval pětibodový zápis z jednoho z předchozích letošních soubojů právě s Mladou Boleslaví.

Rekord není důležitý

„Já už jsem říkal, před nějakými třemi zápasy, že ten rekord je pryč. Samozřejmě, že povést se to mohlo, ale to by tam muselo napadat něco v první třetině. Já jsem se na to vůbec neupínal. Chtěli jsme udržet to sedmé místo, abychom začínali doma a to se povedlo," konstatoval slávistický střelec.

Zejména v první části soutěže měl ale Roman Červenka k rekordu našlápnuto. Co se pak přihodilo?

„Tak především se začalo hrát o play off a všichni do toho začali šlapat a také po formě, která byla na začátku, tak si mě začali všímat. Toho prostoru nebylo tolik, takže já už jsem kolikrát říkal, že tak jak to šlo na začátku, už to nepůjde a to se potvrdilo."

Důvod ke smutku ovšem nebyl na místě. Třicet gólů a celkem třiasedmdesát kanadských bodů, to je fantastická bilance.

„Samozřejmě nějakou radost z toho mám, ale my potřebujeme udělat nějaký výsledek jako tým. Já jsem se sebou po základní části spokojený. Před sezónou bych nečekal, že budu mít tolik bodů a že s takovým náskokem vyhraji produktivitu, ale teď začíná nová soutěž a teď to teprve začne," ví moc dobře Roman Červenka.

Pavel Petr, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme