Klid před bouří v hokejové extralize

Asi tak by definovali mnozí hokejoví fanoušci tento víkend, po kterém už čtveřice extraligových týmů vstoupí do předkola play off České pojišťovny a další čtyři mužstva odstartují dvanáctidílnou bitvu o únik z baráže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Extraliga - Play Off

O2 Extraliga - Play Off | Foto: O2 ELH

Není to tak dlouho, co předseda hokejového svazu Tomáš Král šéfoval plzeňskému klubu. Samozřejmě by neměl nic proti tomu, kdyby se vedle Prezidentského poháru za prvenství v základní části soutěže stěhovala za nějaký čas do jeho bývalého působiště také trofej určená pro majitele domácího titulu.

Díky svojí současné funkci však už si zvykl sledovat extraligové dění z jiného úhlu. „Svým způsobem jsem rád, že se budu moci podívat z trochu většího nadhledu na hokej, protože pokud stojíte v čele klubu a máte to všechno takzvaně na hrbu, tak to Vás samozřejmě vysiluje. Tedy pokud to berete jako já za srdeční záležitost. Ě bych tedy nefandil Plzni to určitě ne, ale určitě si hokej vychutnám z většího nadledu a pojedu se podívat i jinam," říká Tomáš Král.

Přehrát

00:00 / 00:00

Klid před bouří v hokejové extralize

Zatímco hokejisté Plzně se teď mohou v poklidu chystat na první kolo play off České pojišťovny a doufat v brzké uzdravení kapitána týmu Martina Straky, o jejich příštím soupeři se začne rozhodovat už pozítří.

Jiný systém

V předkole play off si to rozdají o postup Slavia s Litvínovem a Liberec s Českými Budějovicemi. „Na rozdíl od ostatních částí play off se to předkolo hraje systémem na tři vítězná utkání," připomíná ředitel Asociace profesionálních klubů Stanislav Šulc.

A pokud by aktéři předkola absolvovali sérii pěti zápasů, rozhodně dostanou zabrat, protože o postupujících dvou týmech musí být jasno nejpozději příští neděli. Třebaže ani v základní části soutěže se už delší dobu nepěstují remízy, v play off České pojišťovny se můžeme dočkat jedné odlišnosti, na kterou hokejový fanoušek možná už trochu pozapomněl.

„Ta se týká případného rozhodujícího pátého utkání, tedy co se týká předkola play off a sedmých zápasů v dalších fází play off. Ta se nebudou rozhodovat v samostatných nájezdech, ale budou pokračovat prodloužení, až lidově řečeno do rozhodnutí. Ta změna je konkretizována tak, že se bude prodlužovat 20 minut s počtem hráčů pět na pět. A jak jsem říkal bude se prodlužovat tak dlouho až padne rozhodnutí," vysvětluje Šulc.

Připočteme-li k této ostře sledované kapitole nejvyšší domácí soutěže také zápasy ve skupině o udržení, které startují už v úterý, pak budou mít hokejoví příznivci v příštích dnech bohatě postaráno o aktuální témata ke konverzaci.

Aleš Procházka, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme