Hokejoví fanoušci se dočkali, startují vyřazovací boje O2 extraligy

Čtyři hokejové týmy se právě chystají na úvodní zápasy předkola play off České pojišťovny. Slavia si to na domácím ledě rozdá s Benzinou Litvínov a pod Ještědem nastoupí liberečtí Bílí tygři proti Mountfieldu České Budějovice. Utkání začínají v 18:10 hod.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

O2 Extraliga - Play Off

O2 Extraliga - Play Off | Foto: O2 ELH

Slávisté sice v posledních kolech základní části střelecky nijak nezářili, ale do předkola play off postoupili hlavně díky tomu, že nedostávali góly. A svůj podíl měl na tom i brankář Robert Slipčenko.

„Kluci mi ohromně pomáhají, snaží se mě hecovat. Jsem za to rád," konstatoval slávistický gólman.

Přehrát

00:00 / 00:00

Startuje předkolo play off hokejové O2 extraligy

Ale nepsané hokejové zákony si také žádají, aby strážce branky občas dirigoval ty, kteří se pohybují v jeho blízkosti.

„Ze začátku jsem z toho jsem měl respekt, ale ten respekt nemůžu mít. Prostě to musím říct každému stejně, tak jak já to potřebuji nebo jak to vidím. Ale určitě respekt tam je k těm klukům," říkal Robert Slipčenko.

Zkoušíme-li poměřovat aktuální formu všech aktérů předkola play off, pak Litvínov po olympijské pauze udělal svým fanouškům nejméně radosti.

Před dnešním zápasem není pro litvínovské hráče jiné cesty než zapomenout na bohatou úrodu chyb v obraně a pokud možno také více zaměstnávat soupeřova brankáře.

„Před každým zápasem si tak nějak promítnu, kdo tam hraje. Na rozbruslení se podívám, kdo je v bráně," říká například střední útočník Viktor Hübl.

Soustředit se na svůj výkon

Zkušený jednatřicetiletý hráč také osvětlil nejstručnější litvínovský návod, jak se Slavií uspět. „Soustředit se hlavně sami na sebe a snažit se vyhrát!"

Stejnou filozofii si prý vezme ku pomoci před utkáním v Liberci také českobudějovický trenér František Výborný. „Já jsem zastánce toho, starat se maximálně o svoje mužstvo. Myslím, že ti hráči sami budou chtít."

Chtít ovšem budou na dálku také budějovičtí fanoušci - zvláště když si připomenou páteční utkání 52. kola. Komentáře příznivců Mountfieldu jistě nebyly nijak nadšené.

Útočník Michal Mikeska ale nepatří k těm, kteří by na internetu dychtivě zkoumali, co právě říká hlas hokejového lidu.

„Zatím jsem to v Budějovicích neudělal. Samozřejmě názory jsou dobrá věc, každý má na ně právo. Ale ať jsou jakékoliv, já se tím nesnažím nějak zaobírat. To by se člověk musel zbláznit někdy."

Aleš Procházka, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme