Růžička olympijskou blamáž ustál. Dál povede české hokejisty

Vladimír Růžička zůstává i přes neúspěch na olympiádě ve Vancouveru nadále trenérem české hokejové reprezentace. Současný kouč Slavie tak povede národní tým i na květnovém světovém šampionátu v Německu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička před odletem do Vancouveru.jpg

Vladimír Růžička před odletem do Vancouveru.jpg | Zdroj: ČTK

O Růžičkově osudu se mělo rozhodnout na úterním zasedání Výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje, na celodenní schůzi se však otázka změny trenéra národního týmu vůbec neprojednávala.

Kouč Slavie se na jednání dostavil v dopoledních hodinách, přečetl své hodnocení uplynulé sezony, ve kterém se až nepříjemně často objevovalo slovo neúspěch, a poté karlínské sídlo hokejového svazu opustil.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokej-VV-Růžička pokračuje 18.mp3

Ještě před tím však přítomným funkcionářům potvrdil, že po dvou letech jeho druhé angažmá u hokejové reprezentace skončí. Stávající kontrakt mu vyprší na konci května, o novou smlouvu se Růžička už ucházet nechce.

Výkonný výbor tak musí hledat jeho nástupce, mezi největší favority se řadí Alois Hadamczik z Vítkovic, Václav Sýkora z Pardubic nebo Slavomír Lener z Linköpingu.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme