Play off: Pardubice jsou v semifinále. Vyřadily Třinec

Pardubice se staly prvními semifinalisty play off hokejové extraligy. V pátém čtvrtfinálovém duelu totiž porazily na domácím ledě Třinec 3:2 a celou sérii pak vyhrály po výsledku 4:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinecký Vojtěch Polák v souboji o puk s brankářem Dominikem Haškem

Třinecký Vojtěch Polák v souboji o puk s brankářem Dominikem Haškem | Zdroj: ČTK

První třetina dramatického duelu však patřila překvapivě hostům, skóre totiž otevřel v 17. minutě přesnou ranou od modré v přesilové hře Růžička.

Domácí si na vyrovnání museli počkat až do začátku druhé třetiny, kdy se rovněž v přesilovce prosadil ve 21. minutě svoji tradiční nechytatelnou ranou ostrostřelec Petr Sýkora.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokej P-off PAR-TRN 5.z verze.mp3

Vyrovnávací gól Pardubice povzbudil a za čtyři minuty později přidaly v další přesilové hře i druhou branku, před Hamerlíkem odvedl dobrou 'gólovou' práci Somík.

Zkušený slovenský útočník odehrál velmi dobrý zápas a o dvě minuty později se radoval z další trefy, když mu obránci Třince opět nechali před svým gólmanem hodně volného prostoru pro dorážku. Východočeši měli v té chvíli utkání pod kontrolou a mířili za postupem.

Ve třetím dějství si Pardubice hlídaly náskok, Slezané se však nečekaně prosadili ve vlastním oslabení, v 53. minutě pálil zdálky Malec. V samém závěru pak Třinec odvolal gólmana, kvůli dobré hře domácích si však power play zahrál pouhých 15 sekund. Pardubice tedy porazily Třinec 3:2 a ve čtvrtfinálové sérii zvítězily 4:1 na zápasy.

Čtvrtfinále play off hokejové extraligy - 5. zápas:

Eaton Pardubice - Oceláři Třinec 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 21. P. Sýkora (Koukal, Píša), 25. Somík (Píša, Špirko), 27. Somík (Jillson, Pineault) - 17. M. Růžička (Kohn, Zíb), 53. Malec (Polák, Polanský). Rozhodčí: Minář, Šír - Charvát, Kalivoda. Vyloučení: 4:8, navíc Malec (Třinec) 10 min. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 10.020 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.

Sestavy:
Pardubice: Hašek - Nakládal, Havíř, Jillson, Kolář II, Píša, Kočí, Mitchell - Kolář I, Koukal, Starý - Pineault, Špirko, Somík - P. Sýkora, Zohorna, Pivko - Kousal, Cetkovský, Rákos. Trenéři: V. Sýkora a Votruba.

Třinec: Hamerlík - Zíb, Hrabal, Lojek, Malec, Platil, Seman, od 31. navíc Andersons - D. Květoň, Kohn, M. Růžička - Balej, Peterek, Martynek - Pospíšil, Bonk, Polák - Kanko, Polanský, Tomas. Trenéři: Marek a B. Kopřiva.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme