Čeští hokejisté nastoupí k prvnímu duelu v přípravě na MS

Českou hokejovou reprezentaci dnes čeká první utkání v přípravě na mistrovství světa. Ve švýcarském Oltenu začíná úvodní ze dvou duelů s domácím týmem v 19 hodin a 45 minut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

hokejový zápas Česko-Rusko

hokejový zápas Česko-Rusko | Foto: Marek Mikeš

Trenéři Josef Jandač a Ondřej Weissman mají k dispozici dva gólmany, osm obránců a 13 útočníků. Šest hráčů se pak může těšit na reprezentační premiéru.

Konkrétně Jaroslav Hübl, Jakub Sedláček, Antonín Bořuta, Milan Gulaš, Lukáš Květoň a Jan Kovář. A kvalita soupeře?

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští hokejisté nastoupí k prvnímu utkání v přípravě na MS

„Pro mne nejsou ta jména nic moc známého. Já se ani až tolik nekoukám na soupeře, spíš se snažím koukat na nás,“ uvedl směrem k nadcházející prověrce Josef Jandač.

Jeden z koučů českého týmu navíc uvedl. „My víme, že nás nečeká nic lehkého, že hrají v domácím prostředí. Hodně dobře se prezentovali na olympiádě, nicméně ty kádry jsou úplně jiné nebo náš je jiný. A z toho jejich mančaftu si myslím, že tam mají ještě nějaké hráče ve hře, hlavně v play off.“

V české reprezentaci ale nejsou jenom nováčci. K nejzkušenějším v současném výběru patří útočník Jan Marek a obránce Petr Čáslava.

Druhý jmenovaný odmítá spekulovat o tom, jestli se nakonec po sezoně strávené ve Švédsku objeví za měsíc na mistrovství světa. Ocitl se přitom v situaci, kterou velmi dobře zná.

„Poslední tři roky to bylo stejné, si myslím. Akorát, že teď je delší doba do mistrovství. Myslím, že to ani nemá cenu řešit. Bude se dařit v zápasech, půjde to a trenéři podle toho udělají mančaft,“ říká opora švédské Timry.

Únavu zatím Petr Čáslava po sezóně v klubu nevnímá. „Cítím se odpočatý, byla tam olympijská přestávka. Já jsem byl čtrnáct dni doma, protože jsme rodili. Švédové mi v tomhle vyšli vstříc, že jsem nemusel být ve Švédsku a trénovat a byl jsme s rodinou.“

Pavel Petr, Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme