Do finále hokejové extraligy postoupily Vítkovice

Hokejisté Vítkovic postoupily do finále play off České pojišťovny. V pátém semifinálovém utkání porazili Slávii 3:1 a celou sérii vyhráli 4:1 na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost hokejistů Vítkovic

Radost hokejistů Vítkovic | Zdroj: ČTK

Vítkovice Steel - Slavia Praha 3:1 (1:0, 1:0, 1:1)


Taktické manévry Hadamczika a Růžičky byly znatelné na hře obou týmů v průběhu valné části utkání. I tak se hrálo s vysokým nasazením a přesto, že příliš branek k vidění nebylo, rozhodně to nebyla hokejová nuda.

První se do listiny střelců zapsal domácí Viktor Ujčík už v šesté minutě, kdy využil Hruškovi nahrávky a kotouč procedil do Slipčenkovi branky. Zkušený matador neřekl rozhodně v utkání poslední slovo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Utkání očima reportéra Metoděje Nováka

Byl to právě Ujčík kdo v úvodu 39.minuty viděl uvnitř útočného pásma najetého Stehlíka, posunul mu kotouč a ten ho nekompromisně poslal pod břevno slávistické branky.

Slávisté se však nevzdávali a v úvodu třetího dějství snížil aktivní Červenka na rozdíl jediné branky. Navíc následně hosté přečkali dlouhé oslabení 3 proti 5 a vypracovali si i slibné příležitosti. Štěpánek však zůstal klidný a jistý.¨

Když už se zdálo, že Slávie bude stupňovat svůj tlak, vzal osud utkání do svých rukou opět Viktor Ujčík. Šest a půl minuty před závěrečnou sirénou vypálil na Slipčenka Krenželok, hostující gólman kotouč pouze vyrazil před sebe, odkud ho do sítě bezpečně dopravil Ujčík a poslal Vítkovice do finále.

Branky a nahrávky: 6. Ujčík (R. Hruška), 39. Stehlík (Ujčík, Burger), 54. Ujčík (Krenželok, Štefanka) - 46. Červenka (Kadlec, Havel). Rozhodčí: Hradil, Hribik - Bláha, Kostka. Vyloučení: 7:11. Využití: 1:1. Diváci: 9395 (vyprodáno). Konečný stav série: 4:1.

Sestavy:

Vítkovice: Štěpánek - Jurečka, Barinka, Rehák, Stehlík, Kuboš, Trnka - Klimek, Burger, Selingr - Kvapil, Vrána, Treille - Szturc, Štefanka, Krenželok - Ujčík, R. Hruška, Svačina. Trenéři: Hadamczik a Konečný.

Slavia: Slipčenko - Kadlec, Vašíček, Roth, Žižka, Campbell, Kolařík, od 54. min. navíc Jebavý - Kůrka, Červenka, Vondrka - Svoboda, Holec, Doležal - Havel, V. Růžička ml., M. Čermák - Endál, P. Jelínek, Sklenář. Trenéři: V. Růžička st. a Čelanský.

Finálový program:

17.4. 18:10 HC Baton Pardubice – HC Steel Vítkovice

18.4. 18:10 HC Baton Pardubice – HC Steel Vítkovice

21.4. 19:10 HC Steel Vítkovice - HC Baton Pardubice

22.4. 18:10 HC Steel Vítkovice - HC Baton Pardubice

25.4. 18:10 HC Baton Pardubice – HC Steel Vítkovice

27.4. 17:40 HC Steel Vítkovice - HC Baton Pardubice

30.4. 18:10 HC Baton Pardubice – HC Steel Vítkovice

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme