Hokejisté porazili v přípravě Švýcarsko

Hokejová reprezentace porazila ve druhém přípravném utkání Švýcarsko 3:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Marek

Jan Marek | Zdroj: ČTK

Švýcarsko - Česká republika 1:3 (0:0, 1:2, 0:1)

Pozměněná sestava trenérů Jandače a Weisamanna vstoupila do utkání razantně a během úvodní třetiny si proti výběru Helvétského kříže vypracovala několik slibných příležitostí, ale ani Vampola, Bednář či aktivní Marek své akce nedotáhli ke gólovému efektu.

Na první branku se tak čekalo až do druhé poloviny střetnutí. Ve 31. minutě otevřel skóre po Květoň vybojoval kotouč, poslal ho na modrou čáru a Hrabal spíše nahozením než střelou překonal Bäumleho.

Česká radost však netrvala dlouho. Za necelé dvě minuty totiž lovil se sítě i Sedláček, který kapituloval po střele Vauclaira. Gólově nabitá druhá třetina přinesla ještě jednu branku. Ve 36.minutě založil Vampola akci na jejímž konci byl Gřegořek, který vrátil Čechům vedení.

Švýcaři se v poslední dvacetiminutovce snažili o vyrovnání, ale v cestě jim stál pozorně chytající Sedláček. V posledních pěti minutách pak už takřka rezignovali na obranou hru a český tým se často dostával do přečíslení. Z jedné takové akce potvrdil v poslední minutě výhru Jan Marek.

Branky a nahrávky: 33. T. Vauclair (Brunner) - 31. Hrabal (D. Květoň, Vampola), 36. Gřegořek (Vampola), 60. Marek (Květoň). Rozhodčí: Perr, Prugger - Kohler, Müller (všichni Švýc.).


Sestavy:

Švýcarsko: Bäumle (36. Genoni) - J. Vauclair, Back, S. Hirschi, Helbling, Grossmann, Geering - Casutt, Monnet, B. Plüss - Duca, Romy, Bürgler - A. Berger, Joggi, Sciaroni - Reuille, Brunner, T. Vauclair. Trenér: Sean Simpson.

Česká republika: Sedláček - Mojžíš, Čáslava, Krstev, Gřegořek, Němec, Hrabal, Bořuta - Bednář, J. Straka, Hubáček - D. Květoň, Vampola, Novotný - Gulaš, Marek, L. Květoň - Jánský, Jan Kovář, M. Růžička. Trenéři: Josef Jandač a Ondřej Weissmann.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme