Jan Marek se těší na přípravu se Slováky

V pátek a sobotu čeká českou hokejovou reprezentaci v Prostějově zápasová prověrka se Slovenskem. V nominaci už se objevuje řada zkušených hráčů - například obránci Rachůnek s Čáslavou nebo útočníci Rolinek, Klepiš a také Jan Marek. S dnes už bývalým hráčem Magnitogorsku hovořil Pavel Petr.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Marek

Jan Marek | Zdroj: ČTK

Jedním z pilířů české hokejové reprezentace pro nadcházející období je určitě Jan Marek. Honzo, vy už máte za sebou první reprezentační prověrku před mistrovstvím světa v zápasech ve Švýcarsku. Co ukázaly?

„Myslím, že na ten první zápas jsme se nepřipravili moc dobře. Neřekl bych, že jsme ho podcenili, ale Švýcaři hráli dobře, vlítli na nás a zaslouženě jsme prohráli. Trenéři nám pak dost vyčinili, řekli jsme si, že takhle nejde hrát a že ten druhý zápas musíme vyhrát. Připravili jsme se na něj dobře a v pátek už jsme pak byli jasně lepší vyhráli jsme zaslouženě."

Přehrát

00:00 / 00:00

Jan Marek se těší na přípravu se Slováky

V čem byla ta první prověrka užitečná, ukázala už něco směrem k mistrovství světa?

„Myslím, že na mistrovství bude úplně jiný kádr, takže těžko říct. Bylo tam ale určitě hodně mladých hráčů, kteří sbírají zkušenosti a viděli, jaký je mezinárodní hokej. Každý zápas je pro ty mladé kluky výborný, je to pro ně nová zkušenost, hraje se v jiné rychlosti, takže pro každého hráče to byla dobrá zkušenost a nové zážitky."

Jaké to pro vás je, když si během té přípravy musíte neustále zvykat na nové spoluhráče a nové formace?

„Jsme všichni profesionálové a každý ví, že nejde celou sezónu hrát se dvěma, třemi spoluhráči. Jsme na to zvyklí z klubu, kde se to hodně točí a skoro každou třetinu hrajete s někým jiným, takže člověk se musí těm hráčům přizpůsobit. Jenom si říct, kdo kde bude hrát a jde se na to, takže v tom problém nevidím."

Co by měla nabídnout konfrontace se Slovenskem, na co se mohou diváci těšit?

„Já doufám, že přijde hodně lidí. Vždycky je to derby, nikdo nechce prohrát, takže si myslím, že to bud dobrý hokej. Doufám, že bude dobrá atmosféra a určitě budeme chtít vyhrát."

Vy osobně jste se do přípravy národního týmu zapojil po menší pauze, poté, co jste ukončil vaše působení v letošním ročníku KHL. Jak těžké bylo dostat se zpátky do herní pohody?

„Trvalo mi to asi jeden, dva tréninky a pak už to bylo v pohodě. Potřeboval jsem si ještě zařídit nějaké věci, protože jsem v Magnitogorsku skončil. Takže jsem tam ještě asi čtyři dny byl a neměl jsem možnost jít na led, ale snažil jsem se aspoň si zajít do posilovny nebo se projet na kole. A z toho důvodu pak stačí jeden, dva tréninky a člověk se cítí dobře."

Před tím prvním srazem jste řekl, že chcete co nejdřív vyřešit svojí budoucnost. Už se to nějak pohnulo?

„Už se to pomalinku rýsuje. Až to bude hotové, tak to klub nebo agent určitě včas oznámí, ale teď nechci předbíhat."

Pavel Petr, Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme