Slavomír Lener se stal šéftrenérem hokejového svazu

Český svaz ledního hokeje jmenoval Slavomíra Lenera novým šéftrenérem. Zkušený kouč podepsal kontrakt na dobu neurčitou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

trenér Slavomír Lener

trenér Slavomír Lener | Foto: Jakub Ptačinský

Lener bude mít z pozice šéftrenéra odpovědnost za všechny reprezentační výběry od dorostu až po A tým. Zároveň také bude v čele sportovního úseku ČSLH. Už v pondělí se také společně s veřejností dozví jméno nového trenéra národního mužstva, ten by měl být totiž zvolen na zasedání výkonného výboru.

Bývalý reprezentační trenér, který se společně s Ivanem Hlinkou podílel na olympijském vítězství v Naganu, působil naposledy ve švédském Linköpingu. To má souvislost s jeho nástupem do svazové funkce, svých povinností se totiž bude moci ujmout až po skončení klubové sezony, v níž dovedl Linköping do semifinále švédské ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokej-Lener šéftrenérem.mp3

Pětapadesátiletý Lener u hokejové reprezentace působil jako hlavní kouč v letech 2002 až 2004. Trénoval také juniorský národní tým a na svazu působil jako metodik. Vedl také pražskou Spartu, Düsseldorf a má za sebou i angažmá v NHL v Calgary a na Floridě, kde dělal asistenta.

Jan Cigánik Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme