Rolinek dvěma góly v oslabení zařídil výhru nad Lotyšskem 3:1

Čeští hokejisté si stále mohou na mistrovství světa v Německu zahrát čtvrtfinále. V klíčovém duelu totiž porazili Lotyšsko 3:1. Lví podíl na důležitém vítězství má kapitán týmu Tomáš Rolinek, který obstaral první dva góly, a to v početní nevýhodě!

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Tomáš Rolinek se raduje z gólu

Kapitán Tomáš Rolinek se raduje z gólu | Zdroj: ČTK

První třetina branku nepřinesla, Češi se sice tlačili do šancí, důvodem neúspěchu ale byla nepřesnost v koncovce a skvělý brankář Masalskis. Gól nepřinesla ani výrazná střelecká převaha v poměru 18:2.

Rozhodnutí přišlo ve druhé části, kdy ve vlastním oslabení dvakrát ujel kapitán Rolinek. První branku zařídil ve 23. minutě, kdy po kombinaci s Koukalem střílel z bezprostřední blízkosti. Po kontaktu s brankářem soupeře ale narazil hlavou do tyčky a otřesen odešel do kabin.

Přehrát

00:00 / 00:00

Jak viděl zápas Česko-Lotyšsko reportér Kamil Jáša

Nevydržel tam ale dlouho a do hry se vrátil nejlepším možným způsobem. Ve 38. minutě v další početní nevýhodě tentokrát projel ke kruhům a přesnou střelou přímo do vzdálenějšího růžku Masalskisovy branky dal českému týmu dvoubrankové vedení. Byl to už třetí Rolinkův gól v oslabení na šampionátu.

Třetí část přinesla ještě drama, když Lotyši dokázali snížit. V polovině třetiny si vypracovali řadu šancí a po Spruktsově střele se dokonce za Vokounem rozsvítilo brankové světlo. Rozhodčí signalizoval, že bude konzultovat s kolegou u videa, ale Lotyši ještě před přerušením hry přidali ještě jednu střelu, která už skončila v brance definitivně. Trefil se Pečura. Česká odpověď přišla už za necelou minutu z hole Červenky, který skvěle zakombinoval s Novotným a dal svůj první gól na turnaji.

Češi tak stále drží šanci na postup do čtvrtfinále, zítra proti Kanadě ale potřebují bodovat.

Česká republika - Lotyšsko 3:1 (0:0, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 23. Rolinek (Koukal), 38. Rolinek (Koukal), 53. Červenka (Novotný) - 53. Pečura (Saulietis). Rozhodčí: Kadyrov (Rus.), Piechaczek (Něm.) - Brown (USA), Terho (Fin.). Vyloučení: 7:5. Bez využití. V oslabení: 2:0. Diváci: 3354.

Sestavy:
Česká republika: Vokoun - Rozsíval, Čáslava, Blaťák, Němec, K. Rachůnek, Mojžíš, Gřegořek - Jágr, Vampola, Klepiš - Voráček, Marek, Rolinek - Kašpar, Červenka, Novotný - Kvapil, Koukal, Hubáček. Trenéři: Vladimír Růžička, Josef Jandač a Ondřej Weissmann.
Lotyšsko: Masalskis - Rekis, Pujacs, Jass, Galvinš, Sotnieks, Kulda, Jerofejevs - Cipulis, Vasiljevs, Niživijs - Daugavinš, Sprukts, Karsums - Meija, Darzinš, Džerinš - Pečura, Saulietis, J. Redlihs. Trenér: Olegs Znaroks, Harijs Vitolinš a Mihails Vasilonoks.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme