HC Lev si v KHL nezahraje, proti byla Rada ředitelů

Rada ředitelů Kontinentální hokejové ligy udělala zřejmě definitivní tečku za snahou klubu HC Lev zahrát si letos v druhé nejprestižnější soutěži světa. Hlavním důvodem jejího zamítavého postoje byly průtahy ze strany slovenského svazu s udělením souhlasu k působení klubu v Popradu. Rozhodnutí přitom přišlo v den, kdy Lev odtajnil jména svých hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sotva HC Lev odtajnil soupisku, musel přijmout nepříjemné zprávy

Sotva HC Lev odtajnil soupisku, musel přijmout nepříjemné zprávy | Zdroj: ČTK

Výkonný výbor slovenského svazu v pondělí rozhodl, že po klubu bude požadovat dva stěžejní dokumenty, kterými podmíní svůj případný souhlas. HC Lev měl dodat potvrzení o členství v Ruské hokejové federaci a žádost Ruské hokejové federace o souhlas odehrát zápasy KHL v sezoně 2010/11 na Slovensku.

Slovenští funkcionáři by se pak problémem zabývali až na zasedání 18. srpna. To se ale nelíbilo ruské straně, která slovenské podmínky označila za neopodstatněné a blokující "civilizované řešení" situace. Před blížícím se startem soutěže už proto prý nešlo dál setrvávat v nejistotě ohledně počtu účastníků KHL. Další naděje Lva tak mohou směřovat až k sezóně 2011/2012.

22 hráčů klubu, který nebude hrát

Hlavním problémem bylo, že klub nebyl registrován jako člen žádné hokejové federace, což je v rozporu s regulemi Mezinárodní hokejové federace IIHF. Přijmout HC Lev odmítl Český svaz ledního hokeje, po něm i slovenská strana a problémy s registrací byly i v Rusku. Za současného stavu by tedy klub kvůli přísným sankcím IIHF ani startovat nemohl.

Verdikt Rady ředitelů KHL přitom přišel ve chvíli, kdy HC Lev zveřejnil jména dvaadvaceti hokejistů, kteří už v Popradu pod trenéry Miloslavem Hořavou a Radimem Rulíkem zahájili přípravu. V sestavě měli být například bývalý slávistický kanonýr Jaroslav Bednář, syn trenéra Miloslav Hořava mladší nebo Jaroslav Kristek.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme