Gólman Neuvirth je na soupisce Washingtonu, teď jen prorazit

Vyhrál dvakrát v řadě zámořskou hokejovou soutěž, a dočkal se tím do historického zápisu. Nečekejte žádné velké jméno, nejedná se totiž o NHL, ale o nižší American hockey league. Gólman Michal Neuvirth získal kromě titulu také cenu pro nejužitečnějšího hráče play off, a nejen proto s ním počítá Washington Capitals pro následující sezónu NHL.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NHL

NHL | Foto: Jan Rosenauer

Dvaadvacetiletý rodák z Ústí nad Labem se dokonce dostal do historických tabulek, protože AHL vyhrál hned dvakrát v řadě, což se zatím žádnému brankáři nepovedlo. V dresu Hershey Bears slavil úspěch v minulém i předminulém ročníku.

,,Je to těžké srovnávat. Z toho prvního jsem byl šťastnější, ale druhého si cením víc, protože obhájit titul je těžší," připomíná gólman, který dostal mnoho nových rad právě v pensylvánském Hershey.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gólman Neuvirth je na soupisce Washingtonu, teď jen prorazit

,,Od začátku na mě kladli, abych změnil svůj styl, protože hřiště je menší, ze všeho je větší šance dát gól. Svůj styl jsem změnil a jsem spokojený s tím, jak chytám."

Michala Neuvirtha si ve druhém kole draftu 2006 vybral právě Washington. V sezóně 2008 / 2009 odehrál v NHL pět zápasů, v minulé sezóně dokonce sedmnáct. Teď s ním generální manažer George McPhee počítá do elitní brankářské dvojice.

,,Všude se píše, že bych tam letos měl být, ale vím, jak to tam chodí. Určitě do kempu vstupuju s tím, že chci hrát NHL, ale nikdy nevíte, co se stane," brzdí příliš velké naděje, ale to tentokrát asi není na místě.

Kolega-soupeř Varlamov

Manažer McPhee totiž neobnovil smlouvu se zkušeným, ale drahým Jose Theodorem, a tak jsou na soupisce Capitals pouze dva brankáři - Michal Neuvirth a stejně starý Rus Semjon Varlamov.

,,On má také výkyvy, jako každý, takže určitě bude šance prorazit," tuší Neuvirth, že svou příležitost velmi pravděpodobně dostane.

,,Snad žádný gólman ještě neodchytal všech 82 zápasů, snad se tam podívám a dostanu se přes něj," doufá čerstvá brankářská dvojka Washingtonu Capitals Michal Neuvirth.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme