Hadamczik pozve do reprezentace i Haška

Trenér hokejové reprezentace Alois Hadamczik už pobírá od svazu čtyři a půl měsíce plat, i když v této sezóně neodkoučoval jediný zápas. Přesto se ale nedá říct, že by se lodivod národního výběru nudil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik | Foto: HC Vítkovice

Když nastupoval do funkce, vytyčil si jako jeden z prvních cílů zlepšit komunikaci s hráči. I proto absolvoval v létě schůzky s českými oporami v NHL, tedy s hokejisty, jakými jsou Kaberle, Židlický, Vokoun anebo Erat.

"Vysvětlili jsme si, že slovo únava v omluvenkách neznáme, jenom zdravotní potíže nebo rodinné problémy. Musím říct, že vstřícnost hráčů a jejich oddannost reprezentovat naši zemi je velká," pochvaluje si Alois Hadamczik.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hadamczik pozve do reprezentace i Haška

Za sebou má už i inspekční cestu do Ruska, kde viděl tři zápasy KHL. Mimochodem, slova o pokračování v reprezentační kariéře slyšel také od Jaromíra Jágra.

Staronový kouč reprezentace v Moskvě nemluvil jen s Dominikem Haškem. Ze slov Aloise Hadamczika však vyplývá, že se můžeme v sezóně dočkat Haškova návratu do nejcennějšího dresu, a to i přes současné špatné výsledky Spartaku.

"Viděl jsem ho ve dvou výborných zápasech. Obrana není jen věcí brankáře, ale celého týmu, takže se to nedá svalovat jen na něj. Samozřejmě i pro něho je cesta do reprezentace otevřená, takže s ním ještě budu mluvit. Jestli ho pozvu na první nebo druhý turnaj, to ještě uvidíme," vyhlíží Hadamczik start reprezentační sezony.

Alois Hadamczik udělal průvan také v zázemí národního týmu. Skončili dlouholetí maséři Petr Bílek s Pavlem Vlašicem. Jejich funkci teď budou zastávat Petr Ondráček a Zdeněk Šmíd, který se stal i svazovým hospodářem.

"Někteří lidi tam byli dlouho a mysleli si, že jim to patří. Hlaví důvod je ale ten, že jsme nový nebo staronový tým a tihle lidé mají touhu pracovat pro všechny stejně," vysvětluje důvody změn Alois Hadamczik.

Šanci dostanou i extraligisté

Už dříve se nechal slyšet, že na turnajích Euro Hockey Tour hodlá stavět kostru týmu zejména na hráčích z Kontinentální hokejové ligy. O svou šanci ale nepřijde ani pět až šest zástupců Tipsport extraligy.

"Když se podíváte na tabulku střelců a nahrávačů, tak první je Vlasák, druhý Straka - samí starší hráči. To je pro naši ligu minus, samozřejmě počítám s osvědčenými hráči jako jsou Hubáček nebo Kvapil. Líbí se mi také obránce Krajíček. Dobře se jeví i brankáři Kopřiva a Kovář," naznačuje Alois Hadamczik, v jakých směrech se pohybuje jeho uvažování o skladbě národního týmu pro první akci, kterou bude v polovině listopadu finský Karjala Cup.

Radim Sajbot, Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme