Hadamczik odtajnil nominaci na Karjala cup

Český národní hokejový tým se poprvé od světového šampionátu v Německu, kde získal zlato sejde pohromadě. Poprvé se letos tým Aloise Hadamczika představí 11. listopadu v Českých Budějovicích proti Švédsku, při úvodním utkání turnaje Karjala. Kouč Hadamczik dnes zveřejnil nominaci na turnaj.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik | Foto: HC Vítkovice

Chybí v ní podle očekávání Jaromír Jágr, který se trenéru Hadamczikovi omluvil z důvodu poranění klíční kosti. Co je ale zajímavé, tak staronový kouč národního týmu nezměnil tu sestavu oproti mistrovství světa nijak zvlášť dramaticky.

V sestavě čtrnáct mistrů světa

Důkazem toho je fakt, že v kádru můžeme najít celkem čtrnáct hráčů, kteří se mohou pyšnit ziskem zlaté medaile z Kolína nad Rýnem. Jsou jimi například Roman Červenka, Karel Rachůnek, Jakub Klepiš nebo Martin Růžička.

Samozřejmě chybí gólman Tomáš Vokoun, kterého však nahradí neméně dobří gólmani Marek Schwarz a Jakub Štěpánek.

Omlazení začíná Krepsou

Trenér Hadamczik chce do týmu stále zabudovávat mladší hráče a prvním z nich je útočník Kamil Kreps.

Šestadvacetiletý odchovanec Litvínova, který zkoušel štěstí i v zámoří, se vrátil do Evropy, kde hraje za finský Kärpät Oulu, a kouč Hadamczik si ho vyhlídl právě díky skvělým výkonům ve finském klubu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Alois Hadamczik o Kamilu Krepsovi

Počet hráčů z KHL je nejvyšší

Je to zajímavý poměr- dva hráči jsou z Finské ligy dvanáct je z české Tisport extraligy a více než polovina celkem třináct je ale z KHL.

Což je logické. Euro hockey tour totiž hrají spolu s českým týmem ještě tři evropské celky Finsko, Švédsko a Rusko, které nebude rozhodně čerpat z jiné soutěže než právě z Kontinentální hokejové ligy.

Karjala začíná v Budějovicích

11. listopadu se v Budějovické Budvar aréně představí v úvodním duelu Karjala cupu Česká reprezentace proti Švédsku. Prakticky hned po utkání ale odletí už do Helsinek, kde se utká postupně s domácím Finskem a Ruskem.

Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme