Hokej o svátcích hráče nijak netěší

Extraligový hokejista - jak známo - není robot, ale člověk. A jako takový může před dnešními zápasy třiatřicátého kola trochu nevraživě pozorovat kalendář, který i letos hráčům a trenérům předčasně uťal vánoční svátky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze zápasu BK Mladá Boleslav - Kometa Brno

Ze zápasu BK Mladá Boleslav - Kometa Brno | Foto: Jana Huzilová

,,Nevim, je to nešťastné řešení. Neznám hokejistu, který by nenadával, že máme zápasy i přes vánoční svátky. Takže pro nás prakticky neexistují, máme volno jen na Štědrý den,“ povzdechne si brněnský útočník Petr Hubáček. Právě Kometa se ani v tento den určitě nemusí obávat poloprázdných tribun. Nicméně fanouškovi, který se přijde podívat na domácí utkání s Libercem, bude zapotřebí se nějak zavděčit.

,,Musíme nabídnout něco, abychom ho přetáhli na svou stranu. Pohádky jsou hezké, kdybych byl fanoušek, nevím, jestli bych nezůstal doma.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokej o svátcích hráče nijak netěší

Když už je řeč o Kometě - zdalipak také zařadila do přípravy na extraligu otužování - to aby byla připravena na utkání s Pardubicemi.

,,Zatím ne, doufám, že žádné nebude. Ale snad se zahřejeme zápasem,“ plánuje Marek Kvapil. A jak se tváří na vánoční hokejové radovánky kladenský obránce Milan Toman?

,,Podle mě je zbytečné o svátcích hrát, víc lidí nechodí. Ale když si to tak rozhodli,“ říká. Stejně uvažují před utkáním v Praze na Slávii i hokejisté Karlových Varů. Ti navíc mají praxi v podobě dvou povánočních startů na turnaji v Davosu.

,,Po dvou letech jsme doma, teď se můžeme na extraligu více soustředit,“ tvrdí útočník Energie Jan Košťál. A s jakými předsevzetími tedy on a jeho spoluhráči usedali ke štědrovečernímu stolu?,,Abychom se nepřejedli salátu a abychom vyhrávali.“

Kolik salátu spotřebovalo o Vánocích to které mužstvo, na to dá odpověď pořad S mikrofonem za hokejem, který začíná v 18 hodin a 15 minut. Vedle dvou zmíněných zápasů navštívíme také další čtyři: Pardubice-Plzeň, Třinec-České Budějovice, Kladno-Vítkovice a Zlín-Litvínov.

Aleš Procházka, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme