MS: Mladí čeští hokejisté Norsko zvládli, teď je čeká Kanada

Česká hokejová reprezentace do 20-ti let na mistrovství světa zvládla první utkání a udolala Norsko 2:0. Po necelých dvaceti hodinách od závěrečné sirény nastoupí Češi na šampionátu znovu, tentokrát proti favorizovanému výběru Kanady.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český svaz ledního hokeje

Český svaz ledního hokeje | Foto: Tomáš Adamec

Češi zápas s Norskem sice výsledkově zvládli, ale rozhodně ne tak přesvědčivě, jak se předpokládalo. „My jsme věděli, že musíme mít hlavně trpělivost, že pokud nevstřelíme rychlé dva tři góly, tak to bude přetahovaná po celé utkání. Což se nakonec také prokázalo!“ prohlásil po utkání trenér Miroslav Přerost.

Kouč národního týmu navíc dodal. „My jsme věřili naší taktice - budeme se dobře vracet, budeme dobruslovat hráče, znemožníme jim dostávat se do vyložených šancí. A na druhou stranu, že budeme hrát agresivní hokej, napadat, snažit se soupeře překvapit v útočném pásmu. Což vyústilo i tou první brankou, která byla, v podstatě po vyhrané buly, velmi překvapivá po sehraném signálu. Myslím, že bylo hrozně důležité, že jsem ten gól vstřelili.“

Přehrát

00:00 / 00:00

MS: Mladí čeští hokejisté Norsko zvládli, teď je čeká Kanada

Miroslav Přerost ocenil při první brance hlavně souhru Honejska se střelcem Rachůnkem. Druhou přidal Honejsek sám, když se prosadil v oslabení po samostatné akci. Právě hra v oslabení zdobila český tým - na rozdíl od přesilovek.

„Co se týče oslabení – nedostali jsme gól, takže vlastně dobře. Naopak jsme z oslabení gól vstřelili, to je pozitivum! Přesilovky? Těžko říct! Hodnotí se podle toho, kolik vstřelíte branek. My jsme byli každou přesilovku v útočném pásmu, měli jsme několik nebezpečných střel. Bohužel tam nic nespadlo. Z tohohle pohledu se nám přesilovky v podstatě nedařily,“ uvedl Miroslav Přerost.

Času na zlepšení přesilových her není zrovna příliš. Už dnes ve 22 hodin našeho času, tedy ani ne 19 hodin po souboji s Norskem, čeká svěřence Miroslava Přerosta duel s favorizovanou Kanadou.

„Víme, co Kanada hrála proti Rusku. Hrála velmi agresivní hokej, spoustu gólů dala z přesilovek. Takže tam je třeba připravit se na systém jejich přesilovek, aby nás nepřekvapovali! Utkání bude myslím velmi atraktivní, přijde spousta diváků. A doufám, že vyprovokuje naše hráče k výbornému výkonu,“ věří Miroslav Přerost.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let (USA):

Skupina B:

Česká republika - Norsko 2:0 (0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávka: 34. Rachůnek (Honejsek), 45. Honejsek. Rozhodčí: Sjöberg (Švéd.), Smith (Kan.) - Kekäläinen (Fin.), Winnekens (Něm.). Vyloučení: 4:5, navíc Sedlák (ČR) 10 min. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 1381.

Sestava ČR: Mazanec - Jeřábek, Řezníček, Šenkeřík, Sedlák, O. Horák, Pláněk - Nestrašil, R. Horák, Soudek - Tůma, Hlinka, Orsava - Frk, Holík, Culek - Straka, Honejsek, Rachůnek. Trenéři: Miroslav Přerost, Jiří Fischer a Terry Christensen.

Tabulka:
1. Švédsko 1 1-0-0-0 7:1 3 body
2. Kanada 1 1-0-0-0 6:3 3 b.
3. Česko 1 1-0-0-0 2:0 3 b.
4. Rusko 1 0-0-0-1 3:6 0 b.
5. Norsko 2 0-0-0-2 1:9 0 b.

Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme