Alois Hadamczik: Nikdo si nepřijel jenom zahrát, všichni chtějí vyhrávat

Druhé vystoupení v rámci Channel One Cupu čeká v sobotním poledni českou hokejovou reprezentaci. Na ledové ploše moskevské haly Chodynka se Češi utkají s domácím Ruskem. Po příletu do Moskvy měl trenér Alois Hadamczik důvod k dobré náladě. Čtvrteční výhra 3:2 nad Finy po samostatných nájezdech byla pro národní tým v letošní sezóně premiérová.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alois Hadamczik

Alois Hadamczik | Foto: HC Vítkovice

"Určitě, když na jednom turnaji prohrajete zápasy, které jste mohli vyhrát, tak se dostáváte každým dalším zápasem, ať chcete nebo nechcete, pod tlak." Ani začátek duelu se Seveřany ovšem klid nepřinesl. "Hned na začátku jsme dostali trest pět minut + do konce zápasu pro centra, kolem kterého máme složenou celou lajnu. To není příjemné. Ale kluci měli příkladný přístup, nasazení a vůli, což sice v národním týmu musí být automatický, ale ne každý to dokáže. Tým se semknul a šel, navíc byl podpořený dobrým výkonem gólmana."

Utkání s Finy už ovšem patří do hokejové historie. Je čas zaměřit pozornost na sobotního soupeře - domácí Rusy. Jedenáct hráčů z Kontinentální ligy v českém výběru bude mít o zvýšenou motivaci postaráno. Navíc úspěšnější tým se přiblíží k výhře na druhém podniku letošní Euro Hockey Tour.

Přehrát

00:00 / 00:00

Alois Hadamczik: Nikdo si nepřijel jenom zahrát, všichni chtějí vyhrávat

"První motivace musím být vyhrát zápas a pak až můžeme uvažovat dál. Když člověk uvažuje nejdříve nad druhým krokem,tak nezvládne ten první. Takže vážně soustředím všechny síly do toho, aby byl tým dobře sestavený na zápas. A potom si třeba řekneme, že nás zápas někam přiblížil, že můžeme o něco hrát. Ale předcházet těm krokům by bylo špatné."

Navíc v souboji s Rusy by Češi mohli těžit z přemotivovanosti domácího výběru. "Bude to určitě jeden bod, který hráčům budeme zdůrazňovat." Neméně důležité bude také přečkat bez újmy očekávaný úvodní nápor ruského týmu. "My musíme taky hrát od začátku dobře. V prvním zápase jsme třeba hned v první minutě dovolili soupeři šanci a pak jsme udělali faul. Ten zápas má svůj vývoj, kluci jsou zdravě namotivovaní. Myslím si, že mužstvo předvedlo velice dobrý výkon, já mu věřím. Nikdo si nepřijel jenom zahrát, ale všichni chtějí vyhrávat a chtějí udělat národu radost."

A sestava? Trenér Alois Hadamczik o ní má jasno. "Bude chytat Štěpánek, budeme hrát na sedm beků, zapojíme ještě Nakládala. V prvním útoku nastoupí Klepiš – Koukal – Hubáček, druhý útok bude ve složení Irgl – Marek – Rolinek, ve třetím útoku se představí Růžička – Vašíček – Kvapil a ve čtvrtém útoku nastoupí Bulis – Vampola – Rachůnek." Zbývá už jen dodat, že sobotní zápas Rusko - Česko začíná v pravé poledne.

Pavel Petr, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme