Anaheim porazil Los Angeles a je opět v čele NHL, Sekáč se nevešel do základu

Hokejisté Anaheimu porazili ve středečním utkání NHL doma Los Angeles 3:2 v prodloužení a vrátili se do čela soutěže. Kalifornské derby rozhodl v čase 60:45 Ryan Kesler. Do sestavy vítězů se nevešel český útočník Jiří Sekáč, který v posledních pěti utkáních nebodoval. Naopak obhájce Stanleyova poháru stále hazarduje se svou účastí v play-off. V Západní konferenci mají Kings náskok jen jednoho bodu před devátým Calgary.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anaheim slaví vítězný gól v utkání s Los Angeles

Anaheim slaví vítězný gól v utkání s Los Angeles | Zdroj: ČTK

Anaheim opět potvrdil, že je v lize specialista na obraty. V této sezoně zaznamenal výhru ve dvanácti utkáních, ve kterých po dvou třetinách prohrával. V této statistice není žádný tým lepší.

Ducks ale byli blízko vítězství už v základní hrací době, když v rozmezí 41. až 48. minuty otočili stav z 0:1. Jenže hosté si zásluhou Justina Williamse vynutili prodloužení.

„Hrát proti nim vždy prověří vaši sílu. A je jedno, zda jde o přípravné utkání, nebo play-off. Mají skvěle zorganizovanou hru, hrají s vysokým nasazením, takže se proti nim hraje těžko. Byl to pro nás dobrý test,“ řekl kouč Anaheimu Bruce Boudreau.

Sekáč zůstal od příchodu z Montrealu poprvé mezi náhradníky. Český útočník má v novém působišti na kontě jen dvě přihrávky v deseti zápasech. Stejný osud potkal o víkendu i Tomáše Fleischmanna, který se naopak ve středu vrátil do základu Ducks.

Darlingovi pomohla tyčka

Útočník Brad Richards rozhodl na ledě New Yorku Rangers brankářský duel a jediným gólem v utkání zařídil Chicagu výhru 1:0. Gólman Scott Darling si připsal 25 zásahů a vychytal poprvé v NHL čisté konto.

Měl ale i štěstí, protože před gólovou akcí z 48. minuty ho zachránilo břevno. Z následného protiútoku si Richards, který předchozí tři sezony odehrál právě za Rangers, šikovně vybruslil zpoza branky do gólové pozice a skóroval střelou nad lapačku Cama Talbota.

„Pro mě je skvělý pocit se jen postavit v zápase do brány a chytat. Ale dnes jsem obzvláště nadšený. Je úžasné připsat si čisté konto v Madison Square Garden, jedné z nejslavnějších arén na světě. Navíc proti legendárnímu klubu. Souboj dvou týmů z původní šestky, vysílaný televizí, výhra s nulou. Víc si opravdu nemůžu přát,“ svěřil se Darling.

Columbus porazil podruhé za pět dnů Edmonton v penaltovém rozstřelu. Na ledě soupeře vyhrál 4:3, nájezdy rozhodl stejně jako minule Alexander Wennberg. Blue Jackets ale za dvoubodový zisk vděčí zejména brankáři Curtisi McElhinneymu, který zneškodnil 44 střel.

Výsledky NHL:

NY Rangers - Chicago 0:1 (0:0, 0:0, 0:1)
Branka: 48. Richards. Střely na branku: 25:31. Diváci: 18 006. Hvězdy zápasu: 1. Darling, 2. Richards (oba Chicago), 3. Talbot (NY Rangers).

Edmonton - Columbus 3:4 po sam. nájezdech (0:1, 1:1, 2:1 - 0:0)
Branky: 32. Roy, 42. Nugent-Hopkins, 50. Jakupov - 6. Savard, 24. Johansen, 51. Letestu, rozhodující sam. nájezd Wennberg. Střely na branku: 47:20. Diváci: 16 839. Hvězdy zápasu: 1. Jakupov (Edmonton), 2. McElhinney (Columbus), 3. Nugent-Hopkins (Edmonton).

Anaheim - Los Angeles 3:2 v prodl. (0:1, 0:0, 2:1 - 1:0)
Branky: 41. Maroon, 48. Silfverberg, 61. Kesler - 11. Carter, 56. Williams. Střely na branku: 26:31. Diváci: 17 174. Hvězdy zápasu: 1. Kesler, 2. Silfverberg, 3. Gibson (všichni Anaheim).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme