Arabská hokejistka zaujala Bondru. Zatrénovala si s Ovečkinem a vhodila slavnostní buly

Slavnostní vhazování jsou v hokejové NHL doslova evergreenem. Další z podobných ceremoniálů proběhl i před čtvrtečním zápasem mezi domácím Washingtonem a Detroitem. Symbolického vhazování se tentokrát ujala Fatima Al Aliová, která se v rodných Spojených arabských emirátech věnuje lednímu hokeji. Reprezentantka své země tuto příležitost využila i ke společné fotce s kapitány obou týmů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fatima Al Aliová s Alexandrem Ovečkinem na tréninku

Fatima Al Aliová s Alexandrem Ovečkinem na tréninku | Zdroj: Reuters

Hokejový Washington se stejně jako další týmy NHL zapojil do propagační akce s názvem „Hokej je pro každého.“ Cílem této kampaně je přiblížit hokej co nejširšímu spektru lidí.

V rámci této akce speciální den prožila Fatima Al Aliová ze Spojených arabských emirátů. Ta se mimo jiné zúčastnila tréninku s hvězdným útočníkem Washingtonu Alexandrem Ovečkinem a dostala také příležitost vhodit slavnostní buly před duelem s Detroitem.

Výběr Al Aliové přitom nebyl zcela náhodný. Sama se totiž věnuje lednímu hokeji a dokonce je členkou národního výběru Spojených arabských emirátů. Jejího umění si všiml bývalý hokejista Washingtonu Peter Bondra a poté už bylo k pozvánce na zápasy Capitals blízko.

Pobyt v hlavním městě USA s bohatým hokejovým programem si Al Aliová užívá. „Nic z toho jsem nečekala a je to neuvěřitelné. Užívám si každý moment,“ uvedla arabská hokejistka s tím, že by byla ráda, kdyby inspirovala další muslimské ženy.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme