Baráž vrcholí. Slavia bude v Chomutově bojovat o důležité body

Hokejisty Slavie čeká klíčový zápas baráže o účast v příštím ročníku extraligy. Pražané potřebují vyhrát v Chomutově, aby si udrželi reálnou naději na záchranu. V minulém utkání Slavia ztratila doma s Olomoucí a další ztráta už by byla kritická.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Slavii zařídil druhý bod v nájezdech s Olomoucí zkušený útočník Tomáš Vlasák

Slavii zařídil druhý bod v nájezdech s Olomoucí zkušený útočník Tomáš Vlasák | Zdroj: ČTK

„Uděláme všechno, abychom následující dva zápasy vyhráli,“ burcuje před zbývajícími dvěma koly baráže o účast v příštím ročníku extraligy útočník Jan Stránský.

Nechybělo ale příliš a tahle slova by útočník Slavie rozhodně nevolil. Pokud by totiž Pražané nezískali druhý bod v samostatných nájezdech, byla by jejich šance na záchranu pouze v teoretické rovině.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejista Tomáš Vlasák slibuje, že Slavia bude v baráži bojovat o udržení v extralize až do konce

„Věděli jsme, že si musíme pro druhý bod dojít. Naštěstí se nám to povedlo a zůstali jsme ve hře, musíme bojovat až do konce. Nezbývá nám nic jiného než jet do Chomutova vyhrát,“ připomíná Tomáš Vlasák duel na ledě Chomutova.

Jestli Pražané dokážou na ledě Pirátů zvítězit za tři body, dotáhnou se bodově na vedoucí Severočechy a navíc budou mít výhodu lepších vzájemných zápasů.

Pokud ale Slavia body ztratí, může se v případě předpokládaného zisku Olomouce s Českými Budějovicemi chystat na sezonu v první lize. Už tak psychicky unavené slávisty tak čeká další náročný souboj.

Slávisté jsou dvě kola před koncem baráže mimo postupová místa. Je to na hlavu, říká Vlasák

Číst článek

„Je mi 40, mám něco za sebou, ale takhle psychicky těžké play-off prostě není. Je to sice na krev, ale když vypadnete, tak se nic neděje. Kdo to nezažil, tak asi neuvěří,“ kroutil po utkání s Olomoucí hlavou Tomáš Vlasák.

Přímý přenos zápasu Slavie v Chomutově můžete poslouchat prostřednictvím streamu Český rozhlas Sport na našem webu či aplikaci iRadio.

Petr Kadeřábek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme