Bělorusko je na úkor Slováků ve čtvrtfinále, Kanada vstřelila 10 gólů

V závěrečném hracím dnu základních skupin MS v ledním hokeji se rozhoduje o složení čtvrtfinálových dvojic. Bělorusko se do čtvrtfinále dostalo díky třem využitým přesilovkám a čeká ho Kanada, která i bez Sidneyho Crosbyho rozstřílela Rakousko 10:1.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bělorusům stačí k postupu do čtvrtfinále jakýkoli bodový zisk ze zápasu s Norskem

Bělorusům stačí k postupu do čtvrtfinále jakýkoli bodový zisk ze zápasu s Norskem | Zdroj: Reuters

Bělorusko ještě nemělo postup do čtvrtfinále definitivně jistý, v zápase proti Norsku potřebovalo bodovat, aby se mezi nejlepších osm celků turnaje dostalo, v případě prohry by nabídlo šanci Slovensku.

Důležitý první gól vstřelili hokejisté pořadatelské země loňského šampionátu v osmé minutě. Při přesilové hře zakončil rychlou akci elitní formace Běloruska Alexej Kaljužnyj a jediným gólem úvodní části hry přiblížil svůj tým postupu.

V červeném hrajícím Bělorusům se i dál dařilo v přesilovkách. Sergej Kosticyn ve 30. a 33. minutě narýsoval dvě přesné finální přihrávky, jednu proměnil Dmitrij Korobov, druhou Sergejův bratr Andrej. Na 1:3 z pohledu Norů snížil po Olimbově zadovce Thoresen.

Mathis Olimb si ve třetí třetině připsal druhou asistenci, když po jeho nabídce zdramatizoval utkání Mattias Norstebo gólem na 2:3. Seveřané ale přes velký tlak v závěru vyrovnat nedokázali a Bělorusko má díky třem bodům jistý postup, pohřbilo tak naděje Slovenska.

Jistí vítězové skupiny A z Kanady v pražské hale od úvodu rozebírají Rakousko. I bez hlavní hvězdy Sidneyho Crosbyho vedli po dvaceti minutách 4:0 po brankách Barrieho, Ducheneho, Halla, a Ekblada.

Po změně stran neuplynuly ani dvě minuty, když Jason Spezza přidal po Ducheneho přihrávce zpoza branky pátý gól, na 6:0 zvyšoval 4 minuty před koncem druhé třetiny bekhendovou kličkou Jordan Eberle.

Kanaďané podruhé na MS nastříleli 10 gólů. Moc zábavné to není, přiznávají

Číst článek

Poslední dvacetiminutovku začal čestným gólem jižních sousedů Dominique Heinrich po překvapivé střele. Zřejmě tak ale vyprovokoval kanadské střelce, během následujících 21 sekund se totiž prosadili MacKinnon a Spezza. Devátý zásah přidal ve 47. minutě Brayden Schenn a desítku završil pět minut před koncem Matt Duchene.

Kanada podruhé na šampionátu vstřelila dvojciferný počet gólů, po Němcích porazila Rakušany 10:1 a skupinu vyhrála bez ztráty bodu. Ve čtvrtfinále se ve čtvrtek odpoledne v Praze Kanaďané utkají s Běloruskem.

Mistrovství světa v hokeji:
Skupina A (Praha):
Kanada - Rakousko 10:1 (4:0, 2:0, 4:1)
Branky a nahrávky: 7. Barrie (O'Reilly, Giroux), 10. Duchene (Spezza, Muzzin), 12. Hall (Burns), 15. Ekblad (Eberle), 22. Spezza (Duchene, Wiercioch), 36. Eberle (Burns), 43. MacKinnon (Muzzin), 44. Spezza, 47. B. Schenn (Duchene), 55. Duchene (MacKinnon, Spezza) - 43. Heinrich (Rotter). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Gofman (Rus.) - Puolakka (Fin.), Šefčík (SR). Vyloučení: 0:2. Bez využití. Diváci: 16 031.

Skupina B (Ostrava):
Norsko - Bělorusko 2:3 (0:1, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 33. Thoresen (M. Olimb, Hölös), 46. Nörstebö (M. Olimb, Thoresen) - 8. Kaljužnyj (S. Kosticyn, A. Kosticyn), 30. Korobov (S. Kosticyn, Kaljužnyj), 33. A. Kosticyn (Kaljužnyj, Stěpanov). Rozhodčí: Hodek (ČR), Vinneborg (Švéd.) - Carnathan (USA), Mills (Kan.). Vyloučení: 7:4. Využití: 0:3. Diváci: 8812 (vyprodáno).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme