Benjamínek hokejové reprezentace David Pastrňák si odskočil do Karviné na hokejbal

Čtyři hráči z klubů NHL se ve Znojmě hlásili na srazu hokejové reprezentace před dvěma zápasy proti Švédsku. Ty slouží jako příprava na světový šampionát, který odstartuje už příští týden. Trenér Vladimír Vůjtek zatím nedokáže odhadnout, kolik dalších hokejistů z prestižní zámořské soutěže do té doby jeho tým posílí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák (vlevo) s Dominikem Kubalíkem na srazu reprezentace před MS v hokeji

David Pastrňák (vlevo) s Dominikem Kubalíkem na srazu reprezentace před MS v hokeji | Zdroj: ČTK

„My se s těmi kluky potřebujeme spojit. Až se nám to podaří, uvidíme, jestli přijedou, nebo nepřijedou,“ přiznává reprezentační trenér Vladimír Vůjtek, že se mu zatím nedaří zkontaktovat hokejisty, pro které v minulých dnech skončila klubová sezona.

Zkouší se spojit se všemi, včetně veterána Jaromíra Jágra. A to i přesto, že útočník Floridy Panthers loni oznámil konec reprezentační kariéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Pastrňák si před přípravou na mistrovství světa zahrál hokejbal za Karvinou

„Oslovujeme všechny, ale jak jsem říkal, bohužel zatím nemáme zpětnou vazbu,“ doplnil trenér národního týmu.

K reprezentaci se z NHL už dříve připojili obránce Michal Jordán a útočník Jiří Sekáč. Ve Znojmě se k nim přidali další forvardi Tomáš Plekanec a David Pastrňák. Poslední jmenovaný si ještě před připojením k národnímu týmu stihl zahrát extraligový zápas v hokejbalu. Se svou Karvinou prohrál po nájezdech na hřišti týmu Kovo Praha.

„Karviná zrovna hrála v Praze a nevidím na tom nic špatného. Naopak, pěkně jsem si zatrénoval,“ prohlásil devatenáctiletý útočník Bostonu Bruins, který hrál hokejbal čtyři roky a nad nabídkou si ho znovu zkusit dlouho neváhal.

„Já tam mám spoustu kamarádů. Vždycky si ho rád zahraju. Je to super sport a pro mě výborná příprava na zimu,“ vysvětloval Pastrňák.

Reprezentační benjamínek se ani nebál, že se při hokejbalovém utkání zraní a připraví se tak o účast na svém prvním světovém šampionátu dospělých. „Hokejbal je skoro bezkontaktní sport. A navíc, co v dnešní době není riskantní,“ ptá se David Pastrňák před svým reprezentačním debutem.

Stanislav Zbyněk, David Nekvinda Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme