Bez bojovnosti nemůžeme uspět, ví po výhře na Spartě hokejista Boleslavi Broš

Hokejistům Mladé Boleslavi při návratu do extraligy vyhovují více venkovní zápasy. Los je během úvodních tří kol poslal nejdříve do Zlína, pak odehráli domácí zápas s Pardubicemi a následně je čekal v roli hostů další favorit soutěže - pražská Sparta. A kdo si vsadil, že Bruslaři po výhře ve Zlíně uspějí i na Spartě, má důvod k radosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Mladé Boleslavi (zleva) David Výborný, Tomáš Klimenta a Michal Broš se radují z gólu v síti Sparty

Hráči Mladé Boleslavi (zleva) David Výborný, Tomáš Klimenta a Michal Broš se radují z gólu v síti Sparty | Zdroj: ČTK

Boleslav na Spartě zaválela, její výkon byl skoro bezchybný a Pražané se kromě dotahování skóre na nic nezmohli. Precizní hra přinesla první plod ve třetí minutě, kdy se trefil Radan Lenc, na kterého navázal v polovině první třetiny Michal Broš.

Boleslav přijela do Prahy samozřejmě s cílem vyhrát a od začátku duelu pro to dělala, co mohla, Nechyběla jí ani bojovnost, kterou Broš, jakožto jeden z nejzkušenějších hráčů, vyzdvihl.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hokejisté Boleslavi jsou se šesti body ze tří extraligových zápasů spokojeni

„Pokud chceme hrát důstojnou roli a někam naši káru dokopat, tak musíme bojovat. Bez toho to nepůjde. Nejsme hráči, kteří budou vozit puk a diktovat tempo hry. Bez bojovnosti a nasazení budeme v háji,“ má jasno 38letý útočník, který se Spartou získal dva mistrovské tituly.

Středočeši si v roli nováčka extraligy přispali další cenný skalp. Poté, co v prvním kole vyhráli nad úřadujícími mistry ve Zlíně, porazili za tři body dalšího favorita. Jejich spokojenost nekazí ani těsná domácí prohra s Pardubicemi.

„Je to velký úspěch, o porážce s Pardubicemi bych jako o klopýtnutí nemluvil. Pardubice mají výborný mančaft, myslím, že skončí v první čtyřce. Šest bodů ze tří zápasů, to je pro nás parádní. V týmu máme zkušené hráče namíchané s mladými, zatím to funguje,“ říká kapitán Mladé Boleslavi David Výborný.

Středočechům patří po třech odehraných zápasech třetí místo v extraligové tabulce. Stejný počet bodů má na kontě ale i čtvrtý Hradec, páté Pardubice a šesté Vítkovice.

V dalším kole svěřenci trenérů Výborného s Jelínkem přivítají v pátek na svém ledě Litvínov.

Boleslavský brankář David Rittich dostal na Spartě tři góly, přesto si se svými spoluhráči odvezl z Holešovic tři body | Foto: ČTK

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme