Bílé Tygry Liberec posílil vítěz Stanley Cupu z roku 2001 Martin Škoula

27. květen 2014

Martin Škoula, vítěz NHL a dvojnásobný medailista ze světových šampionátů, podepsal roční smlouvu s Bílými Tygry Liberec. Čtyřiatřicetiletý obránce přichází ze Slovanu Bratislava a českou extraligu bude hrát znovu po deseti letech.

„Tygři mají další významnou posilu a významného hráče, který se v jejich dresu objevil,“ přivítal generální manažer Bílých Tygrů Ctibor Jech novou posilu obranných řad svého mužstva.

V Martinu Škoulovi získává klub zkušeného obránce, kterého potřeboval. Kromě úkolů tahouna liberecké defenzivy chce ale čtyřiatřicetiletý zadák zvládat ještě jednu roli – tu otcovskou:

„Vždy jsem hrál v cizině a z rodinných důvodů jsem chtěl být co nejblíž Litoměřicím, kde bydlíme. Jednání nebyla složitá, našli jsme společné řešení,“ popisuje Škoula hlavní důvod působení v české extralize.

V české nejvyšší soutěži naposledy působil v sezoně 2004-2005, tehdy hrál během výluky NHL za Litvínov, kam to měl rodných Litoměřic velmi blízko. I proto se původně znovu nabízela možnost návratu.

Podobné úvahy ale rychle vzaly za své. „Už je to hodně dlouho a zájem musí být z obou stran a nemyslím si, že od nich byl nějaký velký zájem,“ vysvětluje dvojnásobný medailista ze světových šampionátů.

Liberec může soutěžit o titul

I přes nepovedené sezony posila Bílých Tygrů věří, že to v následujícím ročníku může klub dotáhnout hodně daleko:

„Většinu mužstev v Čechách znám, i když jsem byl pryč, tak jsem si něco četl na internetu nebo viděl v televizi. Liberec neměl výborné sezony, ale pořád je to mužstvo, které by mělo být vepředu a soutěžit o titul,“ postavil před sebe a svůj nový tým předsezonní cíl Martin Škoula.

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio