Bílí Tygři Birner s Řepíkem se připojili k reprezentaci, hledá se k nim centr

O titul bojovali dlouhé měsíce a na oslavu měli jen dva dny. Dva útočníci Liberce, Michalové Birner a Řepík, doplnili národní tým a jejich boj o nominaci na mistrovství světa začne dnes ve Znojmě proti Švédům. Jsou na sebe zvyklí a kapitána Tomáše Plekance by prý k sobě do útoku nechtěli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radim Šimek (vpravo) centrem Michal Řepíka nebude. Je to obránce

Radim Šimek (vpravo) centrem Michal Řepíka nebude. Je to obránce | Zdroj: ČTK

„Tomáš Plekanec by si musel zvyknout. Byl by to trošku jiný fičák než v Montrealu,“ směje se Birner možnému propojení dvou libereckých Michalů s útočníkem Montrealu. V Liberci s nimi nastupoval třetí Michal – Bulíř. Ten ale do reprezentace povolán nebyl.

„Šimi by nám měl hrát centra,“ pokračuje ve vtipkování. Nicméně Radim Šimek, třetí Bílý Tygr v aktuálním kádru reprezentace, liberecký útok doplnit nemůže. Je to obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na Plekance by to byl moc velký fičák, směje se Michal Birner. O hledání centra k libereckým křídlům natáčel František Kuna

Pár dní po titulu s Bílými Tygry je těžké dostat z hokejistů vážnější odpověď, ale dnes se to zlomí. Řepík s Birnerem nastoupí proti Švédům a začne pro ně boj o šampionát v Moskvě.

„Máme cíl se dostat na MS a nedá se nic dělat. S klukama jsme si dva dny užili oslavy a pak jsme se zase začali přeorientovávat na národní tým,“ říká Řepík.

„Já nejsem moc slavící typ v daný moment. Většinou mi to dojde, až když sezona skončí. Díky tomu, že jsem věděl, že pojedu na reprezentaci, tak jsem si to užíval vnitřně a nedával jsem to vědět navenek,“ přiznal Birner.

Hned si ale všiml rozdílů mezi extraligovým finále a zápasy Euro Hockey Tour. „Je znát, že je to příprava. Není tam moc soubojů. Play-off, a hlavně finále v extralize, mělo trošku větší náboj,“ říká Michal Birner.

I s Birnerem a Řepíkem nastoupí hokejová reprezentace proti Švédům ve Znojmě v 19.20. Náš web celý zápas odvysílá na streamu prostřednictvím ČRo Sport.

František Kuna, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme