Bodování NHL vyhrál Benn díky asistenci 9 sekund před koncem, Voráček skončil 5.

Pětice hokejistů mohla ještě před začátkem posledních zápasů NHL myslet na vítězství v kanadském bodování a nakonec ho vyhrál ten, od kterého se to neočekávalo. Jamie Benn dal v duelu s Nashvillem hattrick a díky asistenci 9 sekund před koncem je králem produktivity.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jamie Benn rozhodl o zisku Art Ross Trophy 9 sekund před koncem

Jamie Benn rozhodl o zisku Art Ross Trophy 9 sekund před koncem | Zdroj: Reuters

Jamie Benn přidával v duelu proti Nashvillu jeden gól za druhým. Trefil se v první i druhé třetině a při power play 2 minuty před koncem přidal nahozením třetí gól z vlastní obranné třetiny. Ani hattrick by ale na vítězství nestačil, levé křídlo Stars by prohrálo kvůli menšímu počtu vstřelených branek.

A tak při posledním střídání zabojoval, pálil jednu střelu za druhou, a když už byla domácí obrana vysílená, zabojoval v útočné třetině o puk a odraz od jeho brusle či holeně se stal druhou asistencí u gólu Codyho Eakina.

Přehrát

00:00 / 00:00

Triumfu Jamieho Benna v dostihu o Art Ross Trophy se věnuje reportér ČRo Martin Charvát

„Na nic moc jsem nemyslel, chtěl jsem ještě jeden bod. Je to krásné, protože jsme se nedostali do play off a tohle byl pro mě hodně zvláštní moment, když jsem viděl celý tým, jak pracuje na tom, abych já dostal individuální ocenění. Musím jim poděkovat,“ zářil po utkání Jamie Benn.

Střelce posledního gólu si nikdo nevšímal, všichni hráči Dallasu objímali Benna a blahopřáli mu k trofeji. Podruhé za posledních dvacet let vyhrál kanadské bodování v kompletní sezóně hráč z týmu, který se nedostal do play off.

Ani čeští hokejisté nemusí být smutní - Voráček mohl Bennovo vítězství sledovat z pohodlí svého amerického domova a s jistotou, že on bude bez trofeje. Při závěrečné porážce od Ottawy 1:3 zůstal bez bodu a skončil pátý, Jiří Hudler Calgary osmý.

Jágr zakončil sezonu v NHL vítězným gólem, Mrázek vychytal nulu. Boston nepostoupil

Číst článek

Při pohledu na konečné složení dvojic pro play off se musí radovat i trenér české reprezentace Vladimír Růžička. Už v prvním kole vypadne jeden z dvojice kanonýrů Jiří Hudler - Radim Vrbata, ve Východní konferenci se střetnou Ondřej Palát a Andrej Šustr s Markem Židlickým a Jakubem Kindlem.

K dispozici pro mistrovství světa by mohli být buď brankář Ondřej Pavelec - nebo naopak útočníci Jiří Sekáč a Tomáš Fleischmann. Play off začne v NHL v noci na čtvrtek.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme