Bojíme se bouchnout do puku, říká trenér Růžička. Starosti mu dělá obrana

Útok dobrý, obrana špatná. Právě tato slova po porážce 3:6 s Kanadou nejčastěji zněla z úst českých hokejistů. Stejně jako v úvodním duelu na domácím mistrovství světa se Švédy se dokázali vzepřít nepříznivému vývoji, ale favoritovi nakonec znovu podlehli. Češi mají po třech zápasech na kontě čtyři body a kouč Vladimír Růžička tak nemá důvod k radosti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vladimír Růžička měl svému týmu co říct

Vladimír Růžička měl svému týmu co říct | Foto: Český rozhlas

„Připadá mi, že máme trochu strach do puku bouchnout. Pořád do toho šťoucháme a Kanada nás cvičila,“ popisoval Vladimír Růžička jednoduše to, co viděla při utkání znovu naprosto zaplněná O2 arena.

Pro diváka šlo o parádní zápas, ve kterém byl i k vidění nevídaný kousek Jaromíra Jágra. Útočník s číslem 68 si dovolil velice tvrdý hit na protihráče, po kterém samozřejmě sklidil potlesk. Jenže to zápasy nevyhrává.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z české kabiny po prohraném utkání s Kanadou sbíral reportér Štěpán Pokorný

„Musíme vyřešit bránu, nemůžeme každý zápas dostávat šest gólů. Takhle nejde vyhrávat,“ uvědomuje si kapitán Jakub Voráček, který se v utkání postavil proti svému kamarádovi z Philadelphie.

Ani kladenský odchovanec, ani Claude Giroux si ale nebrali servítky a rozhodně jejich přátelství na ledě vidět nebylo. „Pár slov padlo, popřáli jsme si hodně štěstí do turnaje. Na víc nebyl čas,“ prozradil pětadvacetiletý Voráček.

Kanada potrestala každou naši chybu, řekl po utkání Smoleňák

Číst článek

Český tým má dva dny volna, které využije na taktickou přípravu a také hojení ran ze tří odehraných duelů. Po nich mají svěřenci kouče Vladimíra Růžičky ve skupině A čtyři body a v průběžné tabulce jsou na čtvrtém místě.

MS Česko - Kanada. Ondřej Němec | Foto: Český rozhlas

Štěpán Pokorný, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme