Boston přerušil sérii porážek, Pittsburgh zdemoloval Arizonu

Hokejisté Bostonu zvítězili v pondělním utkání NHL na ledě Montrealu 2:1 v prodloužení a přerušili sérii tří porážek. Češi David Krejčí, David Pastrňák i v domácím dresu Tomáš Plekanec vyšli bodově naprázdno. V druhém duelu rozstřílel Pittsburgh 7:0 Arizonu i díky jednomu zásahu Sidneyho Crosbyho, který tak v souboji o nejlepšího střelce ligy odskočil Pastrňákovi už na rozdíl tří gólů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Pastrňák vstřelil už svůj 9. gól v sezoně

David Pastrňák vstřelil už svůj 9. gól v sezoně | Zdroj: Reuters

Bruins vedli od 39. minuty po trefě Austina Czarnika, který si tak dal nejlepší dárek k 24. narozeninám. Domácí dokázali vyrovnat až v 57. minutě, kdy skvělého Tuukku Raska překonal po závaru před brankou Paul Byron.

Ve čtvrté minutě nastavení ale strhl výhru na stranu hostů Ryan Spooner, jenž se po pěkné souhře v útočném pásmu dostal za záda bránících hráčů Canadiens a Careyho Pricea prostřelil mezi betony.

Penguins rozhodli o svém triumfu čtyřmi góly ve druhé třetině a připsali si šesté vítězství v řadě. Každou ze sedmi branek vstřelil jiný hráč, gólman Matt Murray zneškodnil 32 střel Kojotů a vychytal druhé čisté konto v sezoně. Crosby svým 21. gólem zvyšoval ve 36. minutě v přesilové hře na 5:0.

Výsledky NHL:

Montreal - Boston 1:2 v prodl. (0:0, 0:1, 1:0 - 0:1)
Branky: 57. Byron - 39. Czarnik, 64. Spooner. Střely na branku: 31:29. Diváci: 21 288. Hvězdy zápasu: 1. Rask (Boston), 2. Price (Montreal), 3. Spooner (Boston).

Pittsburgh - Arizona 7:0 (1:0, 4:0, 2:0)
Branky: 9. Wilson, 25. Bonino, 27. Daley, 29. Rust, 36. Crosby, 42. Kessel, 53. Schultz. Střely na branku: 34:32. Diváci: 18 420. Hvězdy zápasu: 1. Bonino, 2. Daley, 3. Murray (všichni Pittsburgh).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme