Boston se v NHL posunul na postupovou pozici, Flyers ale mají zápas k dobru

Noční výhra hokejistů Bostonu nad Detroitem 5:2 připravila napínavý závěr základní části NHL. S napětím ho budou sledovat i trenéři českého národního týmu, protože na hraně postupu jsou týmy s výrazným českým zastoupením a sobotní zápasy mohou poslat hned trojici Čechů na mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Boston se přiblížil k účasti v play off díky vítězství nad Detroitem

Boston se přiblížil k účasti v play off díky vítězství nad Detroitem | Zdroj: Reuters

„Potřebovali jsme dvě vítězství z dvou posledních zápasů a jedno máme. Teď si odpočineme a připravíme se na sobotu,“ nezářil štěstím po vítězství nad Detroitem David Krejčí. Společně se svým jmenovcem Pastrňákem výrazně přispěli k důležité výhře.

Boston a Detroit teď mají stejně bodů, ale Red Wings těší před posledním zápasem lepší vzájemná bilance. Na první nepostupové přičce je Philadelphie, která ztrácí jediný bod, ale čekají ji ještě dvě utkání.

Přehrát

00:00 / 00:00

Situaci před posledními zápasy základní části NHL přiblížil Martin Charvát

Zamotaná situace zajímá české fanoušky o to více, že ve všech klubech hrají výraznou roli čeští hokejisté. Nejblíže jistotě play-off je Detroit s Petrem Mrázkem.

„Dostali jsme se už před tímto zápasem do pozice, kdy nám stačí jen jedno vítězství. Svůj osud si ovládáme sami, tak teď jen vyhrát ten sobotní zápas,“ připomíná trenér Jeff Blashill.

Závěr základní části čeká Detroit i Boston ve stejný a pro oba kluby stejně netradiční čas. Kvůli nutnosti rozprostřít všech 15 zápasů posledního kola nastoupí v sobotu už půl hodinu po poledni, tedy v 18.30 českého času.

„Takhle velké zápasy obvykle hrajeme od sedmi hodin večer. Máme pak klasický zápasový den, ráno trénink, pak oběd a odpočinek. Teď se budeme muset nějak nachystat na 12.30,“ tuší David Krejčí napínavý závěr, stejně jako trio Gudas, Voráček a Neuvirth v barvách Letců z Philadelphie.

Martin Charvát, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme